Interpolis Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering zzp

Voor schade die jij of je producten veroorzaken

    Als zelfstandige verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen tijdens je werkAl meer dan 100.000 ondernemers gingen je voorIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB)?

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers verzekert schade aan anderen of schade aan spullen van anderen, veroorzaakt door jou of door jouw producten waarvoor je aansprakelijk bent.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) als ZZP’er?

Als zzp'er is je particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet voldoende. Deze aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen schade die ontstaat tijdens je werk als zzp’er. Maar iedere zzp’er maakt wel eens brokken op het werk. Daarom kan het verstandig zijn om je als zelfstandige ook zakelijk te verzekeren. Want met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten door schade, aan (spullen van) anderen die veroorzaakt worden door jou of je producten, waarvoor je aansprakelijk bent. Wist je dat de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou als zzp’er fiscaal aftrekbaar is van je inkomstenbelasting?

Wat is verzekerd?

Om precies te weten wat er wel en niet verzekerd is verwijzen we je graag door naar de voorwaarden.

Welke andere verzekeringen kunnen voor mij belangrijk zijn als zzp’er?

Binnen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn er een aantal dekkingen die voor jou als zzp’er belangrijk kunnen zijn. Dit zijn de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de Construction Allrisk-verzekering en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kun je als zzp’er ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp of de rechtsbijstandverzekering zzp afsluiten.

Naast bovengenoemde verzekeringen en dekkingen zijn er ook nog andere verzekeringen die mogelijk interessant kunnen zijn voor jou als zelfstandig ondernemer.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en andere aansprakelijkheidsverzekeringen

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je zien als een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Je bent hiermee verzekerd voor schade die je hebt gemaakt tijdens je werk of opdracht. Bijvoorbeeld als iemand struikelt over je tas en zijn been breekt. Of wanneer je koffie over de laptop van een ander laat vallen. Of je maakt een constructiefout in de bouw.

Er zijn ook andere aansprakelijkheidsverzekeringen. We beschrijven het verschil:

Verschil andere aansprakelijkheidsverzekeringen:

Startersvoordeel

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering; ook deze zijn een halfjaar gratis voor starters. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren: je jaaromzet bijvoorbeeld, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Ben je een startende zzp’er en dus minder dan 12 maanden geleden gestart? Dan krijg je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het eerste halfjaar gratis. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken dan je premie.

Is een bedrijfsaansprakelijheidsverzekering verplicht als zzp’er?

Het is niet wettelijk verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben als je zzp’er bent. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de kosten - ook die van juridische zaken - die hierbij komen kijken.

Aanvullende informatie en voorwaarden

Veelgestelde vragen

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.