Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering

Voor schade veroorzaakt door bestuursfouten

Aansprakelijkheid als gevolg van bestuursfouten is gedekt
Kosten van verweer zijn meeverzekerd
Is je vereniging of stichting de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® wordt vaak gecombineerd met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Ben je bestuurder, toezichthouder of commissaris? De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt schade door een bestuurlijke fout van jezelf of een medebestuurder en beschermt je privévermogen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan als een beslissing verkeerd uitpakt. Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is deze verzekering het eerste halfjaar gratis.

Voorbeelden van verzekerde bestuursfouten:

Onvoldoende informeren van een toezichthouder of commissaris Onvoldoende toezicht houden op de beleidsvorming en -uitvoering Onvoldoende controleren van de (financiële) betrouwbaarheid van een leverancier of klant

Waarom een bestuurdersaansprakelijksheidsverzekering?

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan je als bestuurder helpen bij het beschermen van je privévermogen in gevallen van aansprakelijkheidskwesties. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt hiervoor geen dekking.

Per 1 juli 2021 moeten alle stichtingen voldoen aan de nieuwe wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Het doel van deze wet is om de kwaliteit van het bestuur bij verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen en stichtingen te verbeteren en onverantwoordelijk beheer van het bestuur te voorkomen.

Wat kost een bestuurdersaansprakelijksheidsverzekering?

De kosten van de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verschillen per rechtsvorm. Ook de omvang van de vereniging, stichting of instelling en het verzekerd bedrag spelen hierbij een rol. Benieuwd wat een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering jou maandelijks zou kosten? Log in op Rabo Online Bankieren of de Rabo App en bereken je premie.

Nieuwe wet: de WBTR

Per 1 juli 2021 moeten alle stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Het doel van deze wet is om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen. Ga goed na welke zaken jij nog moet ondernemen om hieraan te voldoen en neem hierin ook je verzekeringen mee.

Wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering: hoe werkt dat?

Een verzekering speciaal voor bestuurders en toezichthouders. Want welke specifieke risico’s spelen voor hen? En wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? In deze video vertellen we je er alles over.

Zo werkt het afsluiten van een verzekering

Bekijk de video en ontdek hoe je de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Je zakelijke verzekeringen makkelijk online afsluiten, inzien èn wijzigen

Veelgestelde vragen

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer