Beroepsaansprakelijk­heidsverzekering (BAV)

Verzeker jezelf tegen schade gemaakt door een beroepsfout bij adviserend werk

Dekking is afgestemd op je beroep (bij adviserend werk)Kosten van verweer zijn meeverzekerdIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk. De dekking is hierbij afgestemd op je beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit vermogensschade (financieel verlies). Ben je architect of ingenieur? Dan kan een beroepsfout ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade). Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is deze verzekering een halfjaar gratis.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als ondernemer kun je om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Laten we samen een aantal voorbeelden bekijken:

Een belastingadviseur geeft een verkeerd advies waardoor een bedrijf onnodig veel belasting moet betalen Een technisch adviesbureau heeft een berekeningsfout gemaakt waardoor een gebouw instort. Het gevolg? Direct financieel verlies. Een organisatieadviseur is betrokken bij een reorganisatie van een onderneming. Door een inschattingsfout wordt het rapport van een extern adviesbureau verkeerd geïnterpreteerd. Het gevolg is een verkeerd advies aan de opdrachtgever

Kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Hoeveel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering maandelijks kost, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan je jaaromzet, het aantal medewerkers en de branche waarin je werkzaam bent.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat valt onder de dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Hieronder lees je wat er wel en wat er niet verzekerd is met je polis van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheid voor zzp’ers

Ben je een zzp’er met een adviserende rol? Dan is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou wellicht geschikt. Deze aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert financiële schade die is ontstaan door adviserend werk.

Zo werkt het afsluiten van een verzekering

Bekijk de video en ontdek hoe je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Je zakelijke verzekeringen makkelijk online afsluiten, inzien èn wijzigen

Handig: je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering bij ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen binnen Rabobank Internet bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Welke aansprakelijkheidsverzekering heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Wat is aansprakelijkheid als ondernemer nou precies? Welke soorten aansprakelijkheid zijn er? En zijn er voor bestuurders en adviserende ondernemers andere aansprakelijkheidsverzekeringen? In deze video vertellen we je alles over de risico’s rondom aansprakelijkheid.

Veelgestelde vragen

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer