Inventarisverzekering (zakelijke inboedelverzekering)

Verzeker je zakelijke inventaris tegen schade

    Inventaris die je bijkoopt is direct meeverzekerdBeschadiging aan je inventaris, voorraad én gebouw? Je betaalt slechts één keer eigen risicoInventaris die je tijdelijk elders opslaat, is verzekerd tot € 10.000,-

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een inventarisverzekering?

Met de Inventarisverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®, ook wel bekend als zakelijke inboedelverzekering of bedrijfsmiddelenverzekering, verzeker je je zakelijke inboedel die niet voor de verkoop bedoeld is. Denk hierbij aan spullen zoals je computer, bureau, stoelen, machines en opslagstellingen.

Voorbeelden van verzekerde schade:

    Schade aan je machines door water of brand Gestolen gereedschap Diefstal van laptop en telefoon uit je bedrijfspand

Verschil inventarisverzekering met de voorraad- en goederenverzekering

Het verschil tussen een inventarisverzekering en een voorraad- of goederenverzekering is dat de inventarisverzekering bedoeld is voor schade aan zakelijke inboedel die niet voor verkoop bedoeld is, zoals meubels, laptops, machines en opslagstellingen. De voorraadverzekering dekt schade aan je voorraad. Deze voorraad kan bestaan uit goederen die bedoeld zijn voor de verkoop maar ook uit grond- en hulpstoffen.

Ook geschikt voor zzp'ers als zakelijke inboedelverzekering

De inventarisverzekering is ook geschikt voor zzp’ers. Want of je nu een groter bedrijf hebt of freelancer bent: je hebt altijd zakelijke spullen in je bezit. Thuis of op kantoor. En daar kan schade ontstaan, bijvoorbeeld door brand, wateroverlast of diefstal. Om grote financiële schade aan je inboedel te voorkomen kan een zakelijke inboedelverzekering ook voor zzp’ers een goede oplossing zijn.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Welke dekking valt onder de inventarisverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Zo werkt het afsluiten van een verzekering

Bekijk de video en ontdek hoe je de inventarisverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Je zakelijke verzekeringen makkelijk online afsluiten, inzien èn wijzigen

Overige gerelateerde verzekeringen

    Sluit je een gebouw-, inventaris- én voorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® af? Dan betaal je slechts één keer eigen risico bij beschadiging aan je inventaris, voorraad of gebouw. Meer over de gebouw-, inventaris- en voorraadverzekering. Wil je ook verzekerd zijn voor de indirecte kosten bij schade aan je voorraad? Bijvoorbeeld schade waardoor je niet verder kunt werken en je bruto inkomsten misloopt? Kijk dan naar de bedrijfsschadeverzekering.

Aanvulling op de inventarisverzekering: Draagbare elektronische hulpmiddelen

De draagbare elektronische hulpmiddelenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een handige aanvulling op je inventarisverzekering. Hiermee zijn al je zakelijke elektronische hulpmiddelen, zoals laptops, smartphones, medische (meet)apparatuur en pinautomaten, onderweg én op je bedrijfslocatie verzekerd. Denk hierbij aan beschadiging van je apparatuur (bijvoorbeeld door een val), maar ook aan verlies, diefstal en brandschade.

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Veelgestelde vragen

Een Inventarisverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?