Zakelijke rechtsbijstand­verzekering

Voor juridische hulp aan ondernemers of bedrijven bij zakelijke conflicten

    Je betaalt géén eigen risicoDe rechtsbijstandverzekering is dagelijks opzegbaarRechtshulp en juridisch advies bij kleine en grote conflicten

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Stel je voor: je krijgt te maken met een juridisch geschil, bijvoorbeeld omdat een leverancier producten levert die niet voldoen aan de afgesproken specificaties. Of je krijgt een conflict met de verhuurder van je bedrijfspand of met een medewerker over ontslag of re-integratie. Gelukkig kun je als ondernemer terugvallen op je zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Met de Zakelijke rechtsbijstandverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® krijg je rechtshulp en juridisch advies bij zakelijke conflicten. Als ondernemer kun je namelijk onverwachts te maken krijgen met een zakelijk geschil. Een rechtsbijstandverzekering helpt je hierbij en dekt je financiële risico’s af.

Voorbeelden van situaties waarvoor je rechtsbijstand kunt inschakelen:

    Je hebt een arbeidsconflict met een medewerker over bijvoorbeeld ontslag, een arbeidsovereenkomst, ziekte, re-integratie, materiële schade of letselschade Je leverancier levert producten die niet voldoen aan de afgesproken specificaties Je krijgt een geschil over de huur, verbouwing of koop van je bedrijfspand De gemeente of overheid geeft je geen of een ontoereikende vergunning

Rechtsbijstandverzekering zzp

Deze verzekering is ook geschikt voor zzp’ers. Als zzp'er heb je vaak te maken met verschillende partijen en opdrachtgevers, waarbij het altijd mogelijk is dat er een conflict ontstaat. In zo’n situatie heb je helaas niets aan je particuliere rechtsbijstandverzekering. Maar met de zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je als zzp’er wél rekenen op juridische hulp bij conflicten die ontstaan door of tijdens je werk.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat dekt de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Kosten rechtsbijstandverzekering zakelijk

Je maandelijkse kosten voor de rechtsbijstandverzekering, ofwel de hoogte van je premie, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het aantal medewerkers binnen je organisatie, de branche waarin je werkt en de hoogte van je omzet. Wil je weten wat de exacte kosten voor jouw bedrijf zijn? Bereken dan gemakkelijk je premie.

Is een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor bedrijven verplicht?

Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Het kan wel handig zijn om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor jouw onderneming. De kans op een zakelijk conflict is altijd aanwezig en juridische bijstand kan veel geld kosten. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij zakelijke conflicten.

Zo sluit je een zakelijke rechtsbijstandverzekering af in 4 stappen

Bekijk de video en ontdek hoe je de Zakelijke rechtsbijstandverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Je zakelijke verzekeringen makkelijk online afsluiten, inzien èn wijzigen

Juridisch conflict melden

Heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering en wil je een juridisch conflict melden, of verwacht je rechtshulp nodig te hebben? Om onafhankelijkheid te garanderen, behandelt Stichting Achmea Rechtsbijstand je conflict. Direct een juridisch geschil melden? Kijk op www.interpolis.nl/service/zakelijk/schade-melden voor meer informatie.

Je verzekeringen goed geregeld

Veelgestelde vragen over een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?