Kennismakers PizzaBakkers Nina Care

Kennismakers over franchise en groei

Veel ondernemers stellen voor zichzelf doelen om op te schalen en hun bedrijf te laten groeien. Er zijn veel manier om dit te bereiken. Jasmijn en Siang-Lan kozen allebei voor een franchisebedrijfsmodel. Jasmijn is eigenaar van Nina.Care, een bedrijf dat ouders en au-pairs aan elkaar matcht. Siang-Lan is eigenaar van Pizzabakkers. In Kennismakers praten zij over de uitdagingen van een groeiend bedrijf en het runnen van een franchiseorganisatie.

Kennismakers PizzaBakkers Nina Care

Je bedrijf laten groeien

De meeste ondernemers hebben groeiambities. Natuurlijk kan de schaal waarop je wil groeien verschillen. De ene ondernemer droomt misschien van groot en internationaal succes, terwijl de ander misschien droomt om een bepaalde omzet of winst te halen binnen de landsgrenzen. Zowel Jasmijn als Siang-lan begonnen hun bedrijf klein en schaalden het businessmodel daarna op. Wil jij ook aan de slag met de groei van jouw bedrijf? Deze checklist kan je daarbij helpen.

Ook je risico's groeien mee

Als je gekozen groeistrategie werkt en je bedrijf groeit, mag je daar natuurlijk trots zijn! Let wel op: meestal gaat een groeiend bedrijf ook gepaard met wat groeipijn. Zijn je medewerkers voorbereid op de nieuwe werklading, zijn je processen en automatisering er klaar voor en is je debiteurenbeheer op orde? Sta soms stil bij het feit dat nieuwe bedrijfsactiviteiten soms ook nieuwe risico's opleveren. Ben je bereid die te lopen of wil je ze misschien afdekken met een verzekering? Wanneer je groeiambities opstelt is het belangrijk om goed vooruit te kijken. Een meerjarenplan kan helpen om gecontroleerd te groeien. Benieuwd naar meer tips ?

Wist je dat...

In 2022 waren er 908 Nederlandse franchiseformules. Zij realiseerden vanuit hun 34.010 franchisevestigingen met 399.000 medewerkers maar liefst een omzet van 42,2 miljard euro excl. btw. Bron: Nederlandse Franchise Vereniging

Rabobank

Kennismakers

In Kennismakers helpen ondernemers elkaar om zaken anders aan te pakken. Ze delen tips, ervaringen en praten over uitdagingen. Waarin lijken ze op elkaar? En wat doen ze anders? De kennis van de één, helpt de ander verder.

Grip op je financiën

Een snel groeiend bedrijf vraagt ook een stevigere grip op je financiën. Heb je voldoende cashflow, hoeveel stijgen je kosten en heb je genoeg eigen middelen voor de investeringen die je moet doen? Zoek je nog handvaten om meer financieel in control te blijven? Het e-book 'Grip op je bedrijf' staat boordevol praktische tips, verhalen en rekenvoorbeelden om je te helpen om meer grip op jouw financiën te krijgen.

Internationaal zakendoen

Waar Siang-Lan voor haar groeiambities nog voldoende ruimte heeft in Nederland is Jasmijn volop internationaal aan het ondernemen. Ondernemen in het buiteland geeft nieuwe uitdagingen. Cultuurverschillen, andere regelgeving en logistieke uitdagingen. Misschien kunnen internationale markten voor jou als ondernemer ook interessante mogelijkheden bieden. Ontdek wat daar allemaal bij komt kijken.

Kennismakers PizzaBakkers Nina Care

Siang-Lan Go

Siang-Lan Go is eigenaar van De Pizzabakkers; een plek voor iedereen die van ambachtelijke Romeinse pizza's houdt. Inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid tot maar liefst 38 vestigingen. Ondanks alle uitdagingen die het franchisen soms met zich mee brengt, kan ze genieten wanneer franchisenemers succesvol de formule runnen.

“Het franchisegeverschap is best ingewikkeld. Aan de ene kant ben je partners, aan de andere kant zijn de ondernemers ook zelfstandig.”

Kennismakers PizzaBakkers Nina Care

Jasmijn Kok

Jasmijn Kok is eigenaar van Nina.care. Een bedrijf dat ouders en au-pairs aan elkaar matcht. Haar bedrijf groeit snel en heeft 30 medewerkers. Inmiddels is ze ook internationaal aan het ondernemen, zowel in Engeland als Duitsland. De au-pairs komen van over de hele wereld. Internationaal zakendoen vindt ze fantastisch.

“Als je het niet een beetje spannend vindt, waren je plannen niet ambitieus genoeg”

Zakelijk financieren verduurzaming

Je financiering berekenen

Weet je al waarin je wilt investeren? Bereken in 30 seconden een indicatie van je rente en maandbedrag voor een financiering tot €1 miljoen. Liever eerst sparren met een adviseur? Dat kan ook!

Eerst sparren