Welke verzekeringen heb ik nodig?

Soms kan het lastig zijn om te bedenken welke verzekeringen je nodig hebt. En heb je eigenlijk alles wel nodig? Om je op weg te helpen kun je met behulp van onderstaande situaties kijken welke verzekeringen bij jou passen.

Slim verzekeren: welke verzekeringen heb jij nodig?

placeholder_welke_verzekeringen_heb_jij_nodig

Verplicht of verstandig?

Verzekeren helpt je om financieel gezond te blijven. Je hoeft dan niet je spaargeld in te zetten om een schade te betalen. Via Rabobank kun je een passende verzekering afsluiten voor iedere fase van je leven. Onderstaande situaties helpen je om een keuze te maken welke verzekeringen voor jou verstandig zijn in jouw huidige situatie.

Wil je graag weten welke verzekeringen verplicht zijn?

    Als je 18 jaar of ouder bent, dan ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Alleen de basisverzekering is wettelijk verplicht. Kinderen onder de 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders. Een WA-verzekering is verplicht als je een gemotoriseerd voertuig hebt, bijvoorbeeld een auto of een brommer. Je bent met een WA-verzekering verzekerd als je met je auto schade veroorzaakt aan andere auto's, personen of spullen. Er is een verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een WA-verzekering. Wil je je verzekeren tegen (letsel)schade die je per ongeluk aanricht bij anderen? Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Heb je een koopwoning? Dan kan je hypotheekverstrekker je verplichten om ook een woonhuisverzekering (opstalverzekering) en een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Welke situatie past bij jou?

Maak een afspraak om je hypotheek te berekenen

Liever persoonlijk contact?

Het is belangrijk dat je weet welke risico's je loopt. We vertellen je graag alles over onze verzekeringen en helpen je, zodat jij zelf een goede keuze kunt maken. Maak direct een vrijblijvende afspraak met ons.

Illustratie smartphone

Gemak in je broekzak

Niet alleen je bankzaken regel je in de Rabo App. Ook je verzekeringen kun je hier 24/7 afsluiten, inzien en wijzigen. Geen gedoe meer met vergeten wachtwoorden of papieren formulieren. Zo heb je je bankzaken én verzekeringen altijd bij de hand. Handig als er iets gebeurt.

Interpolis verzekeringen, exclusief via Rabobank

Als er iets gebeurt wil je een verzekeraar die voor je klaarstaat. De verzekeringen van Interpolis hebben ruime dekkingen en worden goed beoordeeld door klanten. Daarom kun je via Rabobank de verzekeringen van Interpolis afsluiten.

phone

Hulp nodig?