Goed verzekerd blijven na een scheiding

Een scheiding of relatiebreuk is vaak een emotionele gebeurtenis met veel geregel. En met een financiële tegenslag door schade wil je dan helemaal niet te maken krijgen. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed verzekerd blijft. Spreek daarom goed af wie welke verzekering overneemt en wie een nieuwe afsluit.

Rabobank

Blijf goed verzekerd

Zolang je nog in hetzelfde huis woont, hoef je je verzekeringen niet direct aan te passen. Pas ze wel aan als jij of je (ex-)partner ergens anders gaat wonen. Of sluit gelijk nieuwe verzekeringen af. Woon je tijdelijk ergens anders? Dan is het goed om hier een inboedelverzekering voor af te sluiten. Hebben jullie samen een auto en neem jij deze over? Zet de autoverzekering dan op jouw naam. Als je als gezin een zorgverzekering hebt, moet je als (ex-)partner een eigen zorgverzekering afsluiten. Kinderen kun je het beste toevoegen aan degene met de uitgebreidste verzekering. Check ook je overlijdensrisicoverzekering.

Vrijblijvende afspraak over je verzekeringen

We vertellen je graag meer over wat er in jouw specifieke situatie belangrijk is. Laat je gegevens achter. Dan bellen wij je terug voor een vrijblijvend gesprek over je verzekeringen.

Wonen & Kinderen

Wat kun je doen om passend verzekerd te blijven?

Bekijk goed welke verzekeringen je samen met je (ex-)partner hebt afgesloten en wie hiervan de verzekernemer is en ze dus beheert. Zo voorkom je dat je niet meer bent verzekerd.

1

Verzekeringen checken

Bekijk goed welke verzekeringen je samen met je (ex-)partner hebt afgesloten en wie hiervan de verzekernemer is en ze dus beheert. Zo voorkom je dat je niet meer bent verzekerd.

2

Verzekeringen aanpassen

Alle huidige verzekeringen in kaart? Bepaal dan welke verzekeringen moeten worden aangepast of moeten worden afgesloten.

3

Verzekeringen afsluiten

Sluit op tijd nieuwe verzekeringen af en stem ze af op jouw (nieuwe) situatie. Zo voorkom je dat je oververzekerd bent. Neemt jouw (ex-)partner de bestaande verzekeringen over? Sluit dan op tijd nieuwe verzekeringen af. Zo voorkom je dat je onverzekerd bent en ongewenste financiële tegenvallers bij schade. Sluit in ieder geval de verplichte verzekeringen af, zoals een zorgverzekering en WA-verzekering als je een auto, motor of brommer op jouw naam hebt.

Verzekeringen via Rabobank

Ook je verzekeringen regel je gewoon via Rabobank, passend bij iedere fase in je leven. Zo houd jij het overzicht over je bank- én verzekeringszaken. Eenvoudig te sluiten en te wijzigen in de Rabo App en Online Bankieren. Wel zo prettig.

Extra tips

Annuleer geboekte vakantie(s)

Niet elke verzekeraar vergoedt annuleringskosten, check daarom goed de voorwaarden. Heb je een Doorlopende Annuleringsverzekering van Interpolis? Dan is de annulering gedekt als jullie ná het boeken uit elkaar gaan en de scheidingsprocedure is begonnen na het boeken van de reis. Check de voorwaarden.

Denk aan je schadevrije jaren

Schadevrije jaren tellen mee voor (extra) korting op de premie van je autoverzekering. Als je uit elkaar gaat, kan je schadevrije jaren vaak niet opsplitsen en komen ze daardoor op één naam te staan. Met een Interpolis Autoverzekering kun je de schadevrije jaren wel opsplitsen, of je kunt er afstand van doen. De verzekeringnemer bepaalt hoe de schadevrije jaren verdeeld worden en tekent een afstandsverklaring. Neem hiervoor contact op met Rabobank.

Controleer de begunstiging bij de uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Ga na of de begunstiging van de uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering nog klopt. Hiermee controleer je of de juiste personen de uitkering ontvangen bij overlijden.

Vrouw staart uit raam

Inzicht in al je geldzaken met het Geldplan Scheiden

Het Geldplan Scheiden is een tool van Nibud die het mogelijk maakt jouw financiële situatie inzichtelijk te maken voor en ná je scheiding. Wil je bijvoorbeeld weten wat kunt uitgeven aan huur zonder het inkomen van je (ex-)partner?

Veelgestelde vragen over verzekeringen en uit elkaar gaan.

Wat moet je regelen aan verzekeringen als je uit elkaar gaat? Of heb je nog meer vragen? Wij hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

phone

Hulp nodig?