Vrouw starend uit woonkamerraam

Uit elkaar? Inzicht in je hypotheek

Als jullie uit elkaar gaan of scheiden verandert er veel. Het kan gevolgen hebben voor de hypotheek en bijvoorbeeld je vermogen, pensioen en verzekeringen. Samen kijken we naar je situatie en zorgen we ervoor dat je grip op jouw nieuwe financiële situatie krijgt. Heb jij een hypotheek bij Rabobank? In de Rabo App of Internetbankieren vind je bij Overzicht je huidige hypotheek. Daar staat het oorspronkelijke lening bedrag, de aflossing en/of bij een spaarhypotheek het opgebouwde bedrag en de openstaande schuld. Zo krijg je inzicht in je hypotheek.

Tips & handige informatie

Ben je op huwelijkse voorwaarden getrouwd of heb je een samenlevingsovereenkomst met je (ex-)partner? Kijk dan wat daar staat over de verdeling van de schuld.
Heb je betalingsproblemen of verwacht je die in de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing.
Wil je niet dat je schuld verder oploopt? Dan kun je het krediet laten blokkeren voor nieuwe opnames.
Staat de lening of het krediet op één naam en zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan zijn jullie samen aansprakelijk voor het terugbetalen van de eventuele schulden.
Wil je meer weten over waar je aan kunt denken bij een relatiebreuk? Bekijk onderaan de handige links die over hypotheken en een relatiebreuk gaan. Of lees het op onze algemene pagina over Uit elkaar gaan.
Illustratie van conversatie wolkjes

Een afspraak maken

Wil je met een adviseur in gesprek over jouw persoonlijke situatie bij het uitkopen van je (ex-)partner?

Handige links