Man met laptop in vensterbank

Woning & hypotheek bij uit elkaar gaan

Als je uit elkaar gaat verandert er veel. Met waarschijnlijk ook gevolgen voor hoe en waar je woont. Heb je met je (ex-)partner een hypotheek of staat de hypotheek op naam van één persoon? Misschien wil er iemand na de scheiding in het huis blijven wonen? Wij helpen je graag met inzicht in de mogelijkheden en om grip op je financiële situatie te houden.

Inzicht in je Rabobank hypotheek

Heb je een hypotheek bij Rabobank? Dan krijg je snel inzicht via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Bij “Overzicht” vind je de informatie over je huidige hypotheek. Daar staat het oorspronkelijke bedrag, de aflossing en/of bij een spaarhypotheek het opgebouwde bedrag en de openstaande schuld.

huisscan

Gratis oriënterend hypotheekgesprek aanvragen

Ook op belangrijke momenten in je leven als deze, helpen we je graag. Een oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs is vrijblijvend en gratis. Als je vervolgens advies nodig hebt of je hypotheek wil wijzigen, dan zijn hier mogelijk kosten aan verbonden.

Een woning huren of kopen na scheiden?

Zowel het kopen als huren van een woning heeft voor- en nadelen. Als het in je nieuwe situatie past om een hypotheek af te sluiten, kan je zo mogelijk vermogen opbouwen als je aflost en de waarde van je woning stijgt. Huren heeft echter ook voordelen en kan ook op je nieuwe situatie aansluiten. Wij zetten de voor- en nadelen van huren en kopen voor je op een rij, zodat jij een goede afweging kunt maken.

Vrouw staart uit raam

Inzicht in al je geldzaken met het Geldplan Scheiden

Het Geldplan Scheiden is een tool van Nibud die het mogelijk maakt jouw financiële situatie inzichtelijk te maken voor en ná je scheiding. Wil je bijvoorbeeld weten wat kunt uitgeven aan huur zonder het inkomen van je (ex-)partner?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer