Man op terras aan huis kijkt op zijn telefoon

Hoe slim ben jij verzekerd?

Verzekeringen: je bent er vast niet dagelijks mee bezig. Toch zijn ze belangrijk om financieel gezond te blijven. Zet daarom je verzekeringen eens op een rij. Misschien sluiten ze niet meer aan op jouw situatie of kun je besparen op je premie. Wil jij weten hoe slim jij bent verzekerd? Kom erachter aan de hand van deze 7 verzekeringsweetjes.

1.Oeps! Dubbel verzekerd

Ben je dubbel verzekerd? Dan betaal je onnodig extra premie. Zonde van je geld. Toch komt het regelmatig voor. Denk aan een overlap in dekkingen. Zo kun je zowel verzekerd zijn voor zorgkosten in het buitenland met je zorg- én reisverzekering. En wat dacht je van pechhulp in het buitenland? Dit kan onder de reis- én autoverzekering vallen, maar kun je ook via een pechhulpservice regelen.

Illustratie vergrootglas

Dubbele dekkingen voorkomen?

Overweeg om je verzekeringen af te sluiten bij één verzekeraar. De verzekeringen sluiten dan vaak goed op elkaar aan. Bijvoorbeeld met de Alles in één Polis van Interpolis. Al je schadeverzekeringen staan dan overzichtelijk in de Rabo App.

Bekijk de Alles in één Polis
Illustratie van een contract - Rabobank

2. Niet hetzelfde: uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

De uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering zijn allebei levensverzekeringen. Toch zijn er belangrijke verschillen. Een uitvaartverzekering, de naam zegt het al, is bedoeld voor het betalen van de uitvaart. Een overlijdensrisicoverzekering neem je om je nabestaanden financieel gezond achter te laten. Als je komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, dan ontvangen je nabestaanden een bedrag waarmee ze bijvoorbeeld de huur of hypotheek kunnen betalen.

huisscan image

3. Zonnepanelen? Let goed op je verzekering

Hoe fijn is het om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door een set zonnepanelen op je dak of een elektrische auto voor de deur. Het is belangrijk om deze kostbare zaken te verzekeren. Check bij het verduurzamen van je woning daarom altijd of je je opstalverzekering moet aanpassen. Zonnepanelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de waarde van je huis stijgt. Het bedrag waarvoor je verzekerd bent moet dan misschien worden aangepast.

Heb je een woonhuisverzekering (opstal) van Interpolis? Dan hoef je je verzekering niet aan te passen. Je bent automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Ook tijdens én na het verduurzamen van je woning.

Illustratie van een telefoon - Rabobank

4. Nieuwe telefoon, nieuwe verzekering?

Een nieuwe telefoon is vaak een grote uitgave. Het is dan ook verleidelijk om een telefoonverzekering af te sluiten. Maar kijk eerst of schade aan en diefstal van je telefoon valt onder je bestaande verzekeringen. Zo wordt schade aan je telefoon in huis soms gedekt door je inboedelverzekering. En gebeurt er iets met je telefoon buitenshuis of op vakantie? Dan wordt dit vaak gedekt door je BuitenDeDeur of reisverzekering. Met de BuitenDeDeur verzekering zijn daarnaast ook andere kostbare bezittingen die je meeneemt in Nederland verzekerd. Bijvoorbeeld je zonnebril, laptop en sieraden.

Illustratie van een auto - Rabobank

5. Eigen risico: óók voor je autoverzekering

Het eigen risico ken je waarschijnlijk van je zorgverzekering. Wist je dat je bij veel autoverzekeringen ook een eigen risico kunt afsluiten? Je premie wordt dan lager, maar als je schade hebt moet je wel een deel van de kosten zelf betalen. Kies hier dus alleen voor als je een buffer hebt om eventuele schadekosten mee op te vangen.

Met de Interpolis Autoverzekering kun je zelf kiezen voor een eigen risico van € 0, € 150 of € 300 per schade.

6. Doorlopende reisverzekering vaak voordeliger

Reisverzekering nodig? Je kunt kiezen tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering lijkt op het eerste oog vaak goedkoper. Je betaalt namelijk alleen premie voor de dagen dat je op vakantie bent. Maar bedenk wel dat je voor iedere kortlopende verzekering opnieuw administratie- en afsluitkosten betaalt. Daarom ben je vaak voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Koffer

Niet meer onverzekerd op pad

Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor je grote vakanties, maar ook tijdens weekendjes weg of dagtrips naar het buitenland. Én kun je niet meer vergeten om verzekerd op pad te gaan.

7. Check regelmatig je verzekeringen

Betalen voor verzekeringen die je niet nodig hebt? Dat wil niemand. Check daarom of je verzekeringen nog aansluiten op jouw situatie. Zo blijf je goed verzekerd én betaal je niet meer dan nodig is.

Slim verzekeren doe je zo

In deze video vertellen Nyncke en Matthijs je alles over hoe je door “slim” verzekeren geld kunt besparen. Zij vertellen je waarom verzekeren belangrijk is, welke verzekeringen je écht nodig hebt en geven tips om te zorgen dat je niet onder-of oververzekerd bent. Bekijk de video en laat je inspireren.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer