Autoverzekeringen vergelijken: 7 verschillen op een rij

Autoverzekeringen lijken misschien één pot nat. Toch zijn er belangrijke verschillen. Vooral als je kijkt naar de Beperkt Casco of Volledig Casco dekking. Hieronder leggen we uit waarop je kunt letten als je autoverzekeringen vergelijkt. Ook lees je hoe het is geregeld bij de Interpolis Autoverzekering, die je kunt afsluiten via de Rabobank.

1. Vrije reparatiekeuze

Is jouw garage niet aangesloten bij je verzekeraar? Dan krijg je vaak niet de hele schade vergoed als je het daar laat repareren. Er geldt dan een extra eigen risico, óf je krijgt helemaal geen vergoeding. Kiezen voor je eigen garage is in zo’n geval niet slim voor je portemonnee.

Ook Interpolis werkt met een netwerk van aangesloten schadeherstellers. Wil je toch liever naar je eigen garage? Geen probleem. Ook dan krijg je de schade 100% vergoed. Zo kun je echt zelf kiezen. Interpolis is hierin uniek. Alle andere verzekeraars werken met een extra eigen risico. Of je hebt een speciaal duurder pakket nodig voor zo’n vergoeding.

2. Vergoeding na diefstal en total loss

Stel: je auto wordt gestolen. Of je auto is niet meer te repareren na een ongeval. Bij sommige verzekeraars krijg je dan het bedrag vergoed dat de auto kort voor de schade waard was (de dagwaarde). Dat is vaak te weinig om dezelfde auto opnieuw te kunnen kopen.

Als je dat wel wilt, kies je voor een autoverzekering waarbij de aanschafwaarde wordt vergoed. Dan krijg je het hele bedrag dat je voor de auto hebt betaald. Hoe lang de regeling geldt, verschilt per verzekeraar: van 1 tot 3 jaar na aanschaf.

Met de aanschaf- en nieuwwaarderegeling van Interpolis krijg je standaard tot maar liefst 3 jaar na aankoop de nieuwaarde voor nieuwe auto's en de aanschafwaarde voor occasions terug (tot € 50.000). Ook als je hem kocht van een particulier.

3. Bescherm je no-claimkorting na schade

Hoe langer je geen schade claimt, hoe hoger je op de bonus-malusladder komt. En hoe meer ‘no-claimkorting’ je dus krijgt. Bij een beperkt aantal autoverzekeraars kun je een aanvullende dekking afsluiten waarmee je die korting beschermt.

Interpolis is een van de weinige verzekeraars met zo’n aanvullende dekking; de Interpolis No-Claim Garantie®. Hiermee kun je 1 schade per verzekeringsjaar claimen en toch je trede op de bonus-malusladder behouden.

4. Verplicht eigen risico

Met een eigen risico betaal je bij schade een deel zelf. Bij sommige autoverzekeringen is dit verplicht. Bij andere kun je er zelf voor kiezen. Voordeel is dat je premie dan daalt.

Interpolis houdt het glashelder. Daarom is het eigen risico standaard € 0. Als je wilt, kun je zelf kiezen voor een eigen risico van € 150 of € 300 per schade. Je krijgt dan korting op je premie.

5. Bespaar op pechhulp

Wist je dat je bij veel autoverzekeringen pechhulp kunt afsluiten als aanvullende dekking? Verzekeraars werken daarvoor samen met een netwerk van lokale autospecialisten. Zodat hulp altijd in de buurt is.

Bespaartip: Is je auto jonger dan 12 jaar? Dan is pechhulp van Interpolis vaak voordeliger dan ANWB Wegenwacht® Nederland Standaard. En ook voor pechhulp in het buitenland kun je bij Interpolis terecht. Heb je via je dealer nog recht op pechhulp? Dan is extra verzekeren misschien helemaal niet nodig.

6. Kostbare auto-accessoires verzekerd

Bij de meeste autoverzekeraars zijn accessoires beperkt meeverzekerd tegen schade en diefstal. Vaak tot € 1000 of € 2500.

Heb je een mooie fietsendrager, dakkoffer, dure geluidsinstallatie of bijzondere velgen? Dan kun je een extra bedrag bijverzekeren. Óf kiezen voor een verzekeraar die alle accessoires standaard meeverzekert.

Interpolis is een van de weinige verzekeraars waar je accessoires standaard onbeperkt meeverzekerd zijn.

7. Goed geholpen bij een ongeluk

Het belangrijkste van een autoverzekering is dat je bij een ongeluk deskundig en vriendelijk wordt geholpen.

Interpolis staat bekend om de uitstekende schadeafhandeling, door klanten beoordeeld met een 8,7. Niet voor niets kozen al 690.000 mensen voor de Interpolis Autoverzekering.

Goed om te weten

Punt 1, 2, 4 en 6 gelden niet voor de WA-autoverzekering. Want daarmee verzeker je alleen schade aan anderen, niet aan je eigen auto. Die punten gelden dus voor de twee uitgebreidere dekkingen: WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (Allrisk).

Interpolis Autoverzekering iets voor jou?

Via de Rabobank sluit je hem eenvoudig af. Bijvoorbeeld via de Rabo App. Even bellen met je eigen Rabobank kan ook.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer