afb-p-0000005693-Goed voorbereid op vakantie | desktop

Goed voorbereid op vakantie

Vakantieplannen? Of je nou de grens over gaat of lekker in eigen land blijft: het is belangrijk om goed verzekerd op pad te gaan. Maar hoe doe je dat? Wij helpen je op weg met 8 tips.

1. Zorg dat je reisverzekering up-to-date is

Ben je een tijdje niet op vakantie geweest? Vergeet dan niet om je reisverzekering te controleren voor vertrek. Misschien heb je bepaalde dekkingen tijdelijk uitgezet en heb je deze nu weer nodig. Bijvoorbeeld de bagagedekking. Veel bezittingen die je meeneemt zijn hiermee verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Dit kan goed van pas komen, ook wanneer je in Nederland vakantie viert.

Heb je je reisverzekering volledig stopgezet?
Zet deze op tijd weer aan, zodat je niet onverzekerd op reis gaat. Vooral bij je doorlopende annuleringsverzekering is dit belangrijk. Laat deze kort na het boeken van je vakantie ingaan. Wacht je te lang met afsluiten? Dan ben je tijdens je reis misschien niet verzekerd voor annulering.

Kies je voor de Doorlopende Annuleringsverzekering van Interpolis? Laat deze dan ingaan binnen 14 dagen na het boeken van je reis.

Illustratie auto

2. Maak je auto klaar voor vertrek

Ga je met de auto op pad? Dan kan een extra check geen kwaad. Want niets is zo vervelend als pech onderweg.

Check onder andere de volgende zaken:

Oliepeil Koelvloeistof Bandenspanning Extra autosleutel mee Of maak op tijd een afspraak bij je garage

Groene kaart bij de hand?

Met de groene kaart kun je laten zien dat je auto verzekerd is. Een digitale versie is in veel Europese vakantielanden voldoende. Heb jij een Interpolis Autoverzekering? Dan vind je je groene kaart ook in de Rabo App.

Bespaartip: pechhulp

Wist je dat veel auto- en reisverzekeringen een voordelige aanvullende dekking voor pechhulp hebben? Verzekeraars werken daarvoor samen met een netwerk van lokale autospecialisten. Zo is hulp altijd in de buurt. En als de reparatie langer duurt, krijg je meestal vervangend vervoer. Zo ben je snel weer onderweg.

Let op: het kan ook dat je via de dealer nog pechhulp krijgt. Dan is extra verzekeren misschien helemaal niet nodig.

3. Vier je vakantie in eigen land

Voor een leuke vakantie hoef je niet per se de grens over. Ook Nederland biedt tal van mooie plekken voor een vakantie om nooit te vergeten. Extra voordelen: je bent binnen no-time op locatie en bespaart hiermee meteen op je reiskosten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fietstocht door één van de mooie natuurgebieden van Nederland. Heb je pech onderweg met je fiets? Met de Interpolis Fietsverzekering ben je standaard verzekerd van 24/7 pechhulp in Nederland. Heb je inspiratie nodig voor je staycation? Met onze tips ga je er leuk en betaalbaar tussenuit in Nederland.

Ervaar het vakantiegevoel in eigen land

Sla jij een vakantie even over dit jaar? Geen zorgen. Ook met dagjes weg kun je een vakantiegevoel creëren. Geniet bijvoorbeeld van het mooie zomerweer met een stranddag. Of zoek de natuur op en bezoek een nationaal park. Gewoon in eigen land.

4. Laat je woning goed achter

Of je nu op vakantie gaat in het buitenland, in Nederland óf je gaat een dagje weg, je woning moet je voor een bepaalde tijd achterlaten. Je wil natuurlijk niet dat er iets met je huis of je spullen gebeurt als je er even niet bent. Daarom is het belangrijk dat je je huis goed achterlaat zodat je inbraak, brand- of waterschade voorkomt. Bijvoorbeeld:

Doe alsof je thuis bent. Programmeer bijvoorbeeld je verlichting met een slimme lichtschakelaar. Laat je brievenbus legen Sluit je ramen en deuren goed voor vertrek Zorg voor een huisoppas of licht je buren in dat je op vakantie bent Draai het gas en de watertoevoer dicht

Wil je meer weten over het verzekeren van je huis en je spullen? Met de Interpolis woonverzekeringen verzeker je je huis én alle spullen in en om je huis tegen inbraak-, storm-, brand- en waterschade.

5. Hou je creditcard bij de hand

Heb je een creditcard? Neem deze dan mee op vakantie. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hotel reserveren of de borg voor een huurauto regelen. En je hebt een alternatief betaalmiddel achter de hand, wanneer je je betaalpas onverhoopt kwijtraakt of deze wordt gestolen. Veel aankopen die je met je creditcard doet zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

6. Neem je Rabo Scanner mee op reis

Voor veel betalingen kun je je mobiel gebruiken. Maar als je een Rabo betaalrekening hebt, dan is het verstandig om je Rabo Scanner ook op je inpaklijst te zetten. Stel je voor dat je smartphone gestolen wordt of je telefoon valt en het scherm is kapot. Dan is het handig dat jij eraan hebt gedacht om je Rabo Scanner in je koffer te stoppen.

Lees meer over de Rabo Scanner

Via de Rabo App kun je zelf je limiet verhogen voor het betalen zonder Rabo Scanner. Wil je meer weten over het overboeken van geld zonder de Rabo Scanner? We hebben alle informatie voor jou op een rijtje gezet.

7. Stop je onmisbare items in je handbagage

Je handbagage inpakken is een vast onderdeel van de voorbereiding op je vliegvakantie. Het is handig om een aantal onmisbare zaken bij je te hebben als je koffers kwijtraken of vertraagd zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

Je paspoort De oplader(s) van je apparaten Schone kleding en cosmetica Reisdocumenten Je bankpas en creditcard

Vergeet niet om voor vertrek de toegestane afmetingen van je handbagage te checken. Ook de voorwerpen die wel en niet mee mogen in je handbagage kunnen per vliegmaatschappij verschillen.

8. Weet wat je moet doen als er iets misgaat

Ben je lekker op vakantie en ontstaan er toch problemen? Hoe fijn is het dan als je van tevoren al een overzicht hebt gemaakt van de belangrijke telefoonnummers die je in dat geval kunt bellen. Misschien zijn dat familie of vrienden, maar als je een Rabobank klant bent en je hebt via Rabobank een reisverzekering afgesloten, dan wil je daar ook de telefoonnummers opschrijven die je kunt bellen als het echt nodig is. Ook kun je online je schade melden, zelfs als je in het buitenland bent.

Meer vakantietips?

Bovenstaande tips helpen je om goed verzekerd op vakantie te gaan. Zo heb je een zorg minder. Wil je zeker weten dat je ook de andere zaken rondom je vakantie goed hebt geregeld? Bekijk hieronder meer vakantietips. Dan kun je deze zomer volop genieten van je vakantie.

Koffer

Nu een jaar lang 15% korting op de doorlopende reisverzekering

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Sluit je nu een doorlopende reisverzekering af, dan ontvang je een jaar lang 15% korting op je premie. Deze actie loopt tot en met 30 september 2023. Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer