Groene kaart van Interpolis: bekijken en downloaden

Na het afsluiten van je autoverzekering kun je je groene kaart vanaf de ingangsdatum bekijken en downloaden in internetbankieren of de Rabo App. Als je geen Rabo betaalrekening of internetbankieren hebt, ontvang je je groene kaart per post.

Zo bekijk en download je je groene kaart

1
Inloggen

Log in in internetbankieren of de Rabo App

2
Klik in 'Overzicht' op 'Verzekeringen'
3
Selecteer de verzekering

Waarvan je de groene kaart wilt bekijken en downloaden

4
Klik op 'Groene kaart' bovenin het scherm

Geen Rabo betaalrekening of internetbankieren?

Heb je geen Rabo betaalrekening of internetbankieren, dan ontvang je de groene kaart per post. Dat gebeurt zowel na het afsluiten van je verzekering als elk jaar bij de verlenging. Ben je je groene kaart kwijt? Vraag dan een kopie aan. Deze ontvang je per e-mail. Of neem contact met ons op, dan regelen wij het voor je.

Wat is er veranderd?

Je vindt je groene kaart in internetbankieren of de Rabo App

De groene kaart wordt niet meer ieder jaar naar je opgestuurd. Je vindt hem nu in internetbankieren of de Rabo App. Maak je geen gebruik van internetbankieren of de Rabo App? Dan ontvang je je groene kaart wel per post.

Je groene kaart is voortaan wit

De groene kaart hoeft niet meer groen te zijn. Dat maakt het makkelijker om de kaart zelf te printen.

Ben je je groene kaart kwijt?

Je kunt je groene kaart bekijken en downloaden in internetbankieren of de Rabo App. Zo heb je hem altijd bij de hand. Als je wilt kun je hem printen, maar het hoeft niet. De groene kaart is in de meeste Europese landen namelijk niet verplicht.

Groene kaart als bewijs van verzekering

Een groene kaart is een groen papier waarop staat dat je een WA-verzekering hebt voor je voertuig, zoals je auto of caravan. Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) is een verplichte verzekering die je verzekert tegen kosten als je met je voertuig schade veroorzaakt bij anderen. Op de groene kaart staan belangrijke gegevens, zoals je verzekeringsnummer en de telefoonnummers van Interpolis voor noodhulp of schade melden.

Goed om te weten

    In de meeste Europese vakantielanden is de kaart niet verplicht. Een digitale versie is voldoende, bijvoorbeeld op je telefoon. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Op de kaart staat in welke landen de kaart geldig is. In landen waar de groene kaart wel verplicht is, moet je hem op papier bij je hebben. Neem het origineel mee dat je van Interpolis hebt gekregen of print een nieuwe versie.

Ben je verhuisd? Een nieuwe groene kaart is niet nodig

Je groene kaart met het oude adres blijft geldig. Bij verlenging van de Alles in één Polis ontvang je een nieuwe groene kaart met je nieuwe adresgegevens. Dit is ook zo als je groene kaart nog op naam van je ex-partner staat.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?