Uit elkaar? Belangrijke verzekeringen om af te sluiten

Een scheiding of relatiebreuk is al vervelend genoeg. En met een financiële tegenslag wil je dan helemaal niet te maken krijgen. Het is daarom belangrijk om je verzekeringen te controleren en aan te passen. Of sluit juist nieuwe verzekeringen af als deze bijvoorbeeld op naam van je (ex-)partner staan of je verhuist naar andere woning. Via Rabobank sluit je Interpolis verzekering met uitgebreide dekkingen en goede schadeafhandeling. Dit zijn 8 belangrijke verzekeringen waar je aan moet denken, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

8 belangrijke verzekeringen waar je aan kunt denken

  1. Blijft één van jullie in jullie koophuis wonen? Dan kan diegene de Interpolis Woonhuisverzekering op zijn naam zetten of de bestaande wijzigen. De gezinssamenstelling moet worden aangepast, hierdoor wijzigt de premie. Als je een nieuwe woning koopt, is het verstandig een nieuwe Interpolis Woonhuisverzekering af te sluiten.
  2. Denk ook aan de inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je schade aan spullen in en om het huis. Altijd verstandig, of je nou koopt of huurt. Pas de gezinssamenstelling, waarde van de inboedel en (risico) adres aan op de nieuwe situatie. Verhuis je en had je nog geen verzekering op jouw naam? Sluit dan eventueel ook een nieuwe Interpolis Inboedelverzekering af zodat je spullen zijn verzekerd tegen schade. Heb je een Interpolis Inboedelverzekering? Dan is de waarde van je inboedel automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Heb je bijzondere bezittingen zoals kostbaarheden? Kijk dan of de maximale verzekerde bedragen voor jou voldoende zijn.
  3. Een aansprakelijkheidsverzekering is geldig voor het hele gezin. Pas je huidige verzekering aan op de nieuwe gezinssamenstelling en adres. Hebben jij en je (ex-)partner kinderen en co-ouderschap? De kinderen hoeven bij de Aansprakelijksheidsverzekering van Interpolis maar bij één ouder verzekerd te zijn. Dat is niet bij alle verzekeraars zo, dus check goed de voorwaarden. En kies de verzekeraar met de beste dekking.
  4. Heb je een doorlopende reisverzekering? Deze geldt voor het hele gezin. Heb je co-ouderschap? Pas de gezinssamenstelling en de dekking aan. Of sluit een nieuwe Doorlopende Reisverzekering af. Heb je co-ouderschap? Check dan ook goed de voorwaarden van de annuleringsverzekering als je deze bijsluit.
  5. Delen jullie samen één of meerdere auto’s? Bekijk dan op wiens naam en adres de Interpolis Autoverzekering staat en pas dit eventueel aan. Denk ook aan je opgebouwde schadevrije jaren. Schadevrije jaren tellen mee voor (extra) korting op de premie van je autoverzekering. Koop je een nieuwe auto? Sluit dan ook een nieuwe Interpolis Autoverzekering af. Goed om te weten: met een Interpolis Autoverzekering kan de verzekeringsnemer schadevrije jaren overdragen aan ex-partner of kind, als deze ook een regelmatige bestuurder was. Ook kunnen schadevrije jaren gesplitst worden. Neem hiervoor contact met ons op.
  6. Heb je al een Interpolis Overlijdensrisicoverzekering? Als jij en je (ex-)partner uit elkaar gaan moet je een aantal zaken controleren. Klopt de gezinssamenstelling en het adres nog? En heb je al een begunstigde gekozen?
  7. Bij de Interpolis Rechtsbijstandverzekering is een scheiding uitgesloten. Dit verschilt per verzekeraar dus bekijk de voorwaarden.
  8. Hebben jullie allebei een eigen zorgverzekering? Dan hoef je niets te wijzigen. Als jullie samen op één polis staan, dan moet degene die de verzekering heeft afgesloten doorgeven dat jullie uit elkaar gaan. De ander moet dan een eigen zorgverzekering afsluiten. Hebben jullie kinderen? Die zijn tot en met 18 jaar gratis meeverzekerd bij één van de ouders. Kies in dit geval voor de verzekering met de beste voorwaarden. Bekijk welke Interpolis Zorgverzekering het beste bij je past.

Wijzig bestaande verzekeringen

Omdat je situatie verandert, heeft dit invloed op je verzekeringen en je premie. Niet alleen de gezinssamenstelling verandert, maar vaak ook het adres, de waarde van je spullen en verzekeringsdekking. Geef dit op tijd door aan je verzekeraar of sluit zelf nieuwe Interpolis verzekeringen af. Zo voorkom je onnodige financiële tegenvallers bij schade. Check altijd goed de voorwaarden per Interpolis verzekering omdat dit per verzekeraar anders kan zijn.

Bij Rabobank kun je Interpolis verzekeringen zelf afsluiten, inzien en wijzigen in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren. Zo heb je naast je bankzaken ook je verzekeringen altijd bij de hand. Wel zo fijn.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer