Rabo Advies Beleggen

Rabo Advies Beleggen

Een beleggingsportefeuille waar je zelf de regie over hebt. Dat is Rabo Advies Beleggen.

Krijg advies van je beleggingsspecialist bij het samenstellen van je portefeuilleMaak je eigen beleggingskeuzesJe beleggingsspecialist monitort je portefeuille
Bel mij

De belangrijkste kenmerken van Rabo Advies Beleggen

De kracht van advies

Passend advies kan helpen bij het maken van verantwoorde beleggingskeuzes. Onze specialisten helpen je met het opstellen van een portefeuille en zij geven advies zodat je kunt bijsturen. De uiteindelijke keuzes maak je zelf.

Inzicht en overzicht

Minimaal één keer per jaar kijken we samen naar je resultaten en of je nog op koers ligt om je doelen te bereiken. Tussentijds kun je natuurlijk altijd met je vragen terecht. En je kunt je beleggingen en rendement volgen via Rabo Online Bankieren en de app.

Breed assortiment

Je kunt bij ons kiezen uit onder andere honderden beleggingsfondsen en indextrackers. In het assortiment tref je titels aan die we hebben beoordeeld op onder andere het rendement, de kosten en de kwaliteit van het fondsmanagement.

Rendement

Je rendement is afhankelijk van de samenstelling van je beleggingsportefeuille en een aantal factoren. Onze private banking specialisten vertellen je er graag meer over. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak of laat je gegevens achter, dan bellen wij je snel terug.

Risico’s

Met beleggen heb je kans op een hoger rendement dan met sparen. Zeker als je voor de langere termijn belegt, dan profiteer je van rendement op rendement. Je loopt echter ook een hoger risico dan met sparen. Je kunt een deel van je oorspronkelijke inleg verliezen. Maak altijd een bewuste afweging tussen de kans op een hoger rendement, de looptijd en het bijbehorende risico. Zo zorg je ervoor dat je keuzes bij jouw situatie blijven passen.

Meer over de risico's van beleggen

Als je kiest voor beleggen bij de Rabobank, dan helpen wij je graag om dat op een verstandige manier te doen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggen.

Het belangrijkste risico is dat je beleggingen in waarde kunnen dalen. Dit noemen we het koersrisico. Het risico dat een onderneming waarin je belegt failliet gaat, wordt debiteuren- of kredietrisico genoemd. Bij beleggingen buiten de eurozone kan er sprake zijn van valutarisico, het risico dat je belegging minder waard wordt doordat de valuta waarin je belegt minder waard wordt. Tot slot kunnen financiële markten overdreven reageren op nieuws en gebeurtenissen, waardoor er grote koersschommelingen optreden. Dit noemen we het volatiliteitsrisico.

Door beleggingen te spreiden over verschillende producten, regio’s en sectoren, wordt het koers- en kredietrisico kleiner.

Meestal geldt dat hoe hoger het rendement is dat je wilt, hoe hoger het risico is dat je moet nemen. Beleg je voor een doel dat verder in de tijd ligt, dan kun je meer risico nemen dan wanneer je op kortere termijn over je belegde geld wilt beschikken. De periode dat je belegt wordt beleggingshorizon genoemd.

Meer uitleg

Kosten van Rabo Advies Beleggen

De kosten zijn per kwartaal.

Basisdienstverlening (minimaal € 5)

Tot € 100.000 0,06% over het belegd vermogen
Tot € 500.000 0,03% over het belegd vermogen
Tot € 2.000.000 0,01% over het belegd vermogen
Meer dan € 2.000.000 0,0025% over het belegd vermogen

Advies en portefeuillemonitoring* (minimaal € 700)

Tot € 500.000 0,2% over het belegd vermogen
Tot € 2.000.000 0,16% over het belegd vermogen
Tot € 5.000.000 0,14% over het belegd vermogen
Meer dan € 5.000.000 0,125% over het belegd vermogen
Voorwaarden en brochure

Per 1 juli 2020 wijzigen onze voorwaarden. Bekijk hier alvast de nieuwe voorwaarden.

Brochure Rabo Advies Beleggen (PDF) Brochure Beleggen bij de Rabobank (PDF) Algemene voorwaarden Rabobank Beleggersrekening 2016 (PDF) Algemene voorwaarden Rabobank Beleggersrekening Zakelijk 2017 (PDF) Voorwaarden Beleggersrekening Particulieren 2018 (PDF) Voorwaarden Beleggersrekening Zakelijk 2018 (PDF) Algemene voorwaarden voor de effectendienstverlening (PDF) Beleggingsbeleid van de Rabobank (PDF) Tarieven Beleggen bij de Rabobank (PDF)

Meer weten over Rabo Advies Beleggen?

Afspraak maken