Man kijkt op laptop

1895-beleggingsfondsen

Bij Rabobank maken we gebruik van de 1895-beleggingsfondsen voor invulling van de beleggingsportefeuilles. Met deze fondsen beleg je standaard op een duurzame manier, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de mens en een goed bestuur. Zo werken we als coöperatieve bank samen aan een betere wereld. Op deze pagina leggen we je uit hoe dat zit.

Wat zijn 1895-beleggingsfondsen?

De 1895-beleggingsfondsen zijn speciaal ontwikkeld voor klanten van Rabobank en dienen als bouwstenen voor de vermogensbeheer- en adviesportefeuilles. Met deze fondsen dragen we de visie en het duurzame beleggingsbeleid uit van Rabobank. De 1895-beleggingsfondsen onderscheiden zich van andere beleggingsfondsen door een aantal voordelen:

Duurzaam: Je belegt standaard op een duurzame manier doordat de fondsen volgens het duurzame beleggingsbeleid van Rabobank zijn samengesteld.Exclusief: Speciaal ontwikkeld voor de klanten die bij Rabobank beleggen middels vermogensbeheer en –advies.Lagere fondskosten: Door de omvang van het belegd vermogen in deze fondsen kunnen we als Rabobank onze inkoopkracht inzetten om de fondskosten te beperken.Gespecialiseerde beleggers: Voor iedere belegging is een manager geselecteerd die gespecialiseerd is in de betreffende regio of het thema waarin belegd wordt. Daarmee krijg je toegang tot de wereldwijde expertise die in de beleggingsindustrie aanwezig is.Fiscaal efficiënt: Door de juridische fondsstructuur gelden fiscale voordelen voor beleggers in Nederland op het gebied van ingehouden dividendbelasting. Deze voordelen komen tot uitdrukking in de beurswaarde van de fondsen, wat op termijn tot een hoger rendement kan leiden ten opzichte van fondsen die deze voordelen niet hebben.

Meer weten? Lees het in onze brochure.

Illustratie plantje groeit uit munt

Duurzaam beleggingsbeleid Rabobank

De 1895-beleggingsfondsen zijn zo ontwikkeld dat deze standaard op een duurzame manier beleggen en het duurzame beleggingsbeleid van Rabobank volgen. Dit beleid kent een aantal pijlers die gebaseerd zijn op ESG-criteria (Environmental, Social, Governance). Dit staat voor milieu, mens en goed bestuur.

Reductie van carbonintensiteit Uitsluitingsbeleid Actief eigenaarschap Duurzame thema’s
Lees meer over duurzaam beleggen bij Rabobank

Wat zijn fondskosten?

Dit zijn kosten die door de fondsbeheerder worden gemaakt voor het beheer van jouw 1895-beleggingsfondsen. Deze kosten worden niet apart in rekening gebracht: de fondsbeheerder houdt ze in op het fondsvermogen. Dit uit zich in een lagere koers. De hoogte van de kosten heeft dus invloed op het rendement dat je overhoudt.

Wist je dat...

..aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Beleggingsvormen

Met Beheerd Beleggen bij Rabobank beleg je standaard op een duurzame manier en kan op verschillende manieren. Kies de vorm die bij je past, op basis van je doel en wensen.