Header fondsen beheerd beleggen

1895-beleggingsfondsen

Bij Rabobank beleg je in de speciaal voor Rabobank klanten ontwikkelde 1895-beleggingsfondsen. Je geld wordt daarmee op een duurzame manier belegd doordat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met milieu, samenleving en een goed bestuur (ESG). Hiermee streven we niet alleen naar een financieel rendement, maar streven we ook een verantwoord rendement na. Op deze pagina leggen we je uit hoe het zit met 1895-beleggingsfondsen. Voor meer informatie zie ons Beleid Duurzaam Beleggen.

Wat zijn 1895-beleggingsfondsen?

De 1895-beleggingsfondsen dienen als bouwstenen voor de vermogensbeheer- en adviesportefeuilles. Met deze fondsen dragen we de visie en het duurzame beleggingsbeleid uit van Rabobank. De 1895-beleggingsfondsen onderscheiden zich van andere beleggingsfondsen door een aantal voordelen:

Duurzaam: Je belegt op een duurzame manier doordat de fondsen volgens het duurzame beleggingsbeleid van Rabobank zijn samengesteld.
Exclusief: Speciaal ontwikkeld voor de klanten die bij Rabobank beleggen middels vermogensbeheer en –advies.
Lagere fondskosten: Door de omvang van het belegd vermogen in deze fondsen kunnen we als Rabobank onze inkoopkracht inzetten om de fondskosten te beperken.
Gespecialiseerde beleggers: Voor iedere belegging is een manager geselecteerd die gespecialiseerd is in de betreffende regio of het thema waarin belegd wordt. Daarmee krijg je toegang tot de wereldwijde expertise die in de beleggingsindustrie aanwezig is.
Fiscaal efficiënt: Door de juridische fondsstructuur gelden fiscale voordelen voor beleggers in Nederland op het gebied van ingehouden dividendbelasting. Deze voordelen komen tot uitdrukking in de beurswaarde van de fondsen, wat op termijn tot een hoger rendement kan leiden ten opzichte van fondsen die deze voordelen niet hebben.

Meer weten? Lees het in onze brochure.

Illustratie zaadje in munt

Duurzaam beleggingsbeleid Rabobank

De 1895-beleggingsfondsen zijn zo ontwikkeld dat deze op een duurzame manier beleggen en het duurzame beleggingsbeleid van Rabobank volgen. Dit beleid kent een aantal pijlers die gebaseerd zijn op ESG-criteria (Environmental, Social, Governance). Dit staat voor milieu, mens en goed bestuur.

Uitsluitingsbeleid Duurzame beleggingen Reductie van carbonintensiteit Duurzame thema’s Actief eigenaarschap

Wat zijn fondskosten?

Dit zijn kosten die door de fondsbeheerder worden gemaakt voor het beheer van jouw 1895-beleggingsfondsen. Deze kosten worden niet apart in rekening gebracht: de fondsbeheerder houdt ze in op het fondsvermogen. Dit uit zich in een lagere koers. De hoogte van de kosten heeft dus invloed op het rendement dat je overhoudt.

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer