Rabo ToekomstBeleggen

Begin vandaag met het opbouwen van vermogen voor je pensioen

Beleg met belastingvoordeelLaat je beleggingen beheren door onze specialistenFlexibele verdeling tussen beleggen en sparenRendement is onzeker, je kunt (een deel van) je inleg verliezen
Het is nog niet mogelijk om Rabo ToekomstBeleggen aan te vragen in combinatie met een kapitaaloverdracht. Chat met ons voor de mogelijkheden.
Illustratie beleggen pijl omhoog

Beleggen voor je pensioen

Met Rabo ToekomstBeleggen start je nu met beleggen en zodra je straks je pensioenleeftijd hebt bereikt kun je het opgebouwde bedrag periodiek laten uitkeren. Een aanvullend pensioen dus. Met beleggen kun je meer rendement behalen dan met sparen, maar er zijn ook risico's. We leggen het hieronder allemaal uit.

Zo werkt Rabo ToekomstBeleggen

Illustratie laptop

1. Open Rabo ToekomstBeleggen

Het gemak van online.

Toon meer
Illustratie pot met geld en fotolijstje

2. Stort een bedrag

Jij stort wanneer het jou uitkomt.

Toon meer
Illustratie bloempot met geldplant

3. Tijdens de looptijd

Opbouwen tot je pensioenleeftijd

Toon meer
Illustratie feest met munten

4. Pensioenleeftijd bereikt

Tijd om te genieten van je pensioen.

Toon meer

Veelgestelde vragen over Rabo ToekomstBeleggen

Hoe kan ik geld inleggen op Rabo ToekomstBeleggen?

Een nieuwe inleg (binnen jaar- of reserveringsruimte) stort je eerst op je gekoppelde spaarrekening Rabo ToekomstSparen. Vervolgens kun je het bedrag inleggen op Rabo ToekomstBeleggen. Dit regel je eenvoudig met de Rabo App. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld iedere maand een bedrag te storten. Automatisch periodiek beleggen is niet mogelijk.

Wordt mijn geld verantwoord belegd?

Rabo ToekomstBeleggen belegt op dezelfde manier als Rabo Beheerd Beleggen Basis en bestaat volledig uit fondsen met een duurzame focus. Ons belangrijkste criterium is dat de aandelenfondsen van Rabo ToekomstBeleggen CO2 bewust zijn, met minimaal 30% minder CO2 uitstoot dan een algemene wereldwijde aandelen index. Daarnaast kun je er natuurlijk op rekenen dat wij kinderarbeid, wapens, tabak en andere zaken die niet passen bij onze beleggingscriteria uitsluiten.

Lees meer over de fondsen
Hoe regel ik de overstap naar Rabo ToekomstBeleggen?

Spaar je al aanvullend voor je pensioen en wil je overstappen naar Rabo ToekomstBeleggen? Onderneem dan de volgende stappen:

Open via Rabo Online Bankieren een nieuwe Rabo ToekomstBeleggen. Aan deze effectenrekening is automatisch een variabele spaarrekening gekoppeld (Rabo ToekomstSparen). Neem vervolgens contact met ons op om de kapitaaloverdracht naar je variabele spaarrekening (Rabo ToekomstSparen) uit te laten voeren. Zodra het geld is overgeboekt kun je met (een deel van) het tegoed gaan beleggen.
Wat gebeurt er als ik overlijd?

Na het melden van het overlijden verkopen wij je beleggingen ten gunste van de gekoppelde variabele spaarrekening Rabo ToekomstSparen.

Overlijd je voor de einddatum, dan moeten je erfgenamen periodieke uitkeringen aankopen of zij kunnen ervoor kiezen om het tegoed in één keer op te nemen (afkoop). Je erfgenamen betalen hierover belasting.

Wat kan ik met een effectenrekening en Rabo BeleggersRekening?

We begrijpen dat deze twee rekeningen verwarrend kunnen zijn. Daarom hebben we een aparte pagina gemaakt waarop je meer informatie vindt over een effectenrekening en Rabo BeleggersRekening.

Lees meer over een effectenrekening en Rabo BeleggersRekening

Wat zijn de voorwaarden van Rabo ToekomstBeleggen?

Lees voordat je kiest voor Rabo ToekomstBeleggen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je vindt hierin meer informatie over de beleggingsprofielen, beleggingsfondsen en het afbouwschema. Om Rabo ToekomstBeleggen te kunnen afsluiten moet je in Nederland wonen. Dit is ook het geval als je straks een uitkeringsproduct bij ons wilt afsluiten.

Kostenoverzicht Rabo ToekomstBeleggen (PDF)Productkenmerken en voorwaarden Rabo ToekomstBeleggen (PDF)Productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen (PDF)Dienstverleningsdocument vermogen opbouwen banksparen zonder advies (PDF)Algemene voorwaarden effectendienstverlening Rabobank 2020 (PDF)Brochure 1895-beleggingsfondsen (PDF)

Klaar om te starten met Rabo ToekomstBeleggen?

Chat met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden waarmee je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst meer inzicht in jouw persoonlijke (toekomstige) financiële situatie, vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.