Man en vrouw in keuken

Rabo ToekomstBeleggen

Begin vandaag met het opbouwen van vermogen voor je pensioen

Beleg met belastingvoordeelLaat je beleggingen beheren door onze specialistenHet opgebouwde bedrag staat vast tot je de AOW-leeftijd hebt bereiktFlexibele verdeling tussen beleggen en sparenRendement is onzeker, je kunt (een deel van) je inleg verliezen
Het is nog niet mogelijk om Rabo ToekomstBeleggen aan te vragen in combinatie met een kapitaaloverdracht. Chat met ons voor de mogelijkheden.
Illustratie beleggen pijl omhoog

Beleggen voor je pensioen

Met Rabo ToekomstBeleggen start je nu met beleggen en zodra je straks de AOW-leeftijd hebt bereikt kun je het opgebouwde bedrag periodiek laten uitkeren. Een aanvullend inkomen op je pensioen dus. Met beleggen kun je meer rendement behalen dan met sparen, maar er zijn ook risico's. We leggen het hieronder allemaal uit.

De belangrijkste kenmerken van Rabo ToekomstBeleggen

Je leest het goed, werken aan je pensioen met Rabo ToekomstBeleggen is belastingvriendelijk. Dit betekent dat jij een deel van je stortingen terug kunt krijgen via je belastingaangiften. Belangrijk is wel dat je binnen je jaarruimte (het bedrag dat je jaarlijks van de overheid mag opbouwen met belastingvoordeel) of reserveringsruimte opbouwt. Slechts tot dat bedrag is je inleg aftrekbaar. Pas als je het tegoed straks laat uitkeren, betaal je inkomstenbelasting. En die is vaak lager vanaf je AOW-leeftijd.

Er is nóg een belastingvoordeel als je kiest voor Rabo ToekomstBeleggen. Je betaalt namelijk geen vermogensrendementsheffing (box 3) over je opgebouwde tegoed. Dat valt in box 1.

Lees meer over jaarruimte

Zo werkt Rabo ToekomstBeleggen

Illustratie laptop

Open Rabo ToekomstBeleggen

Het gemak van online.

Toon meer
Illustratie pot met geld en fotolijstje

Stort een bedrag

Jij stort wanneer het jou uitkomt.

Toon meer
Illustratie bloempot met geldplant

Tijdens de looptijd

Opbouwen tot je AOW-leeftijd

Toon meer
Illustratie feest met munten

AOW-leeftijd bereikt

Tijd om te genieten van je pensioen.

Toon meer

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik geld inleggen op Rabo ToekomstBeleggen?

Een nieuwe inleg (binnen jaar- of reserveringsruimte) stort je eerst op je gekoppelde spaarrekening Rabo ToekomstSparen. Vervolgens kun je het bedrag inleggen op Rabo ToekomstBeleggen. Dit regel je eenvoudig met de Rabo App. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld iedere maand een bedrag te storten. Automatisch periodiek beleggen is niet mogelijk.

Wordt mijn geld verantwoord belegd?

Rabo ToekomstBeleggen belegt op dezelfde manier als Rabo Beheerd Beleggen Basis en bestaat volledig uit duurzame fondsen. Ons belangrijkste criterium is hierbij dat de beleggingen samen minimaal 30% minder CO2 uitstoten ten opzichte van gemiddelde fondsen in de markt. Daarnaast kun je er natuurlijk op rekenen dat wij kinderarbeid, wapens, tabak en andere zaken die niet passen bij onze beleggingscriteria uitsluiten.

Lees meer over de fondsen
Hoe regel ik de overstap naar Rabo ToekomstBeleggen?

Spaar je al aanvullend voor je pensioen en wil je overstappen naar Rabo ToekomstBeleggen? Onderneem dan de volgende stappen:

Open via Rabo Online Bankieren een nieuwe Rabo ToekomstBeleggen. Aan deze effectenrekening is automatisch een variabele spaarrekening gekoppeld (Rabo ToekomstSparen). Neem vervolgens contact met ons op om de kapitaaloverdracht naar je variabele spaarrekening (Rabo ToekomstSparen) uit te laten voeren. Zodra het geld is overgeboekt kun je met (een deel van) het tegoed gaan beleggen.
Wat gebeurt er als ik overlijd?

Na het melden van het overlijden verkopen wij je beleggingen ten gunste van de gekoppelde variabele spaarrekening Rabo ToekomstSparen.

Overlijd je voor de einddatum, dan moeten je erfgenamen periodieke uitkeringen aankopen of zij kunnen ervoor kiezen om het tegoed in één keer op te nemen (afkoop). Je erfgenamen betalen hierover belasting.

Wat zijn de voorwaarden?

Lees voordat je kiest voor Rabo ToekomstBeleggen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je vindt hierin meer informatie over de beleggingsprofielen, beleggingsfondsen en het afbouwschema. Om Rabo ToekomstBeleggen te kunnen afsluiten moet je in Nederland wonen. Dit is ook het geval als je straks een uitkeringsproduct bij ons wilt afsluiten.

Kostenoverzicht Rabo ToekomstBeleggen (PDF)Productkenmerken en voorwaarden Rabo ToekomstBeleggen (PDF)Productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen (PDF)Dienstverleningsdocument vermogen opbouwen banksparen zonder advies (PDF)Algemene voorwaarden Effectendienstverlening 2020 (PDF)

Klaar om te starten met Rabo ToekomstBeleggen?

Chat met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden waarmee je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst meer inzicht in jouw persoonlijke (toekomstige) financiële situatie, vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.