Rabo ToekomstSparen

Vul je pensioen aan met Rabo ToekomstSparen.

Ontvang een rente tot 0,60% over je inlegSpaar met belastingvoordeelJe kunt niet vrij opnemenkies of je wilt sparen met een vaste of variabele rente
Illustratie pot met geld en fotolijstje

Sparen voor je pensioen

Met Rabo ToekomstSparen bouw je op belastingvriendelijke wijze een tegoed op dat je straks kunt gebruiken als aanvulling op je pensioeninkomen. Stort bijvoorbeeld nu maandelijks of jaarlijks een bedrag en laat de rente zijn werk doen. Veel mensen kiezen hun AOW-leeftijd als de einddatum en laten vanaf dat moment het opgebouwde tegoed periodiek uitkeren als aanvulling op hun inkomen.

Hoe werkt een vaste rente?

Kies je voor Rabo ToekomstSparen met een vaste rente en wil je gedurende de gekozen looptijd vaker inleggen? We leggen in onderstaande video in 6 stappen uit hoe de vaste rente werkt en hoe de middelrente wordt berekend.

Video: Hoe werkt een vaste rente?

Zo werkt Rabo ToekomstSparen

Illustratie laptop

Open Rabo ToekomstSparen

Het gemak van online.

Toon meer
Illustratie pot met geld en fotolijstje

Storten of kapitaal overdragen

Vanuit je betaal- of spaarrekening. Of vanuit het lijfrentetegoed dat je elders hebt opgebouwd.

Toon meer
Illustratie bloempot met geldplant

Tijdens de looptijd

Laat je tegoed groeien.

Toon meer
Illustratie feest met munten

AOW-leeftijd bereikt

Tijd om te genieten van je pensioen. Laat je opgebouwde tegoed periodiek uitkeren.

Toon meer

Veelgestelde vragen

Hoe regel ik de overstap naar Rabo ToekomstSparen?

Spaar je al aanvullend voor je pensioen en wil je overstappen naar Rabo ToekomstSparen? Overstappen regel je eenvoudig tijdens het online aanvragen. Welke fiscale gevolgen dit heeft, hangt af van het moment dat je bent gestart met opbouwen.

Welk regime

Bij het oversluiten is het belangrijk om te weten welke regels (het fiscaal regime) van toepassing zijn op je bestaande lijfrenteverzekering of lijfrenterekening. In de tabel hieronder zie je welk regime van toepassing is. Kijk hierbij naar de (oudste) ingangsdatum op je polis of overeenkomst.

Fiscaal regime Premiebetalend Koopsom (bedrag ineens gestort)
Oud regime lijfrente vóór 16 oktober 1990* vóór 1 januari 1992
Nieuw regime lijfrente op of na 16 oktober 1990 op of na 1 januari 1992

* Wij gaan ervan uit dat wanneer je premie hebt betaald je deze niet meer hebt verhoogd na 16 oktober 1990. Is dit wel het geval, dan valt jouw verzekering onder het nieuwe regime.

Oud regime

Valt je lijfrenteverzekering onder het oude regime? En sluit je deze over naar Rabo ToekomstSparen? Dan wordt automatisch het nieuwe regime van toepassing. Je verliest dan de volgende voordelen:

de vrijheid om zowel de duur van de lijfrente als de verzekerde te kiezen de mogelijkheid om kapitaal te schenken, bijvoorbeeld aan je kinderen de vrijheid om zelf de hoogte van de uitkering te kiezen de afkoopmogelijkheid zonder een boete van de Belastingdienst (revisierente)

Is het wegvallen van deze voordelen voor jou geen probleem? Kies dan voor Rabo ToekomstSparen. Tijdens het online aanvragen kun je jouw lijfrente oversluiten.

Nieuw regime lijfrente

Valt je lijfrente onder het nieuwe regime? Dan wijzigen de fiscale regels niet als je jouw bestaande lijfrente overzet naar Rabo ToekomstSparen.

Meer informatie over kapitaaloverdracht

Heb je twijfels of vragen? Neem dan even contact met ons op.

Kan ik het tegoed straks in één keer opnemen? (afkoop)

Het is mogelijk om het opgebouwde tegoed in één keer uit te laten keren (afkopen). Dit is vaak ongunstig omdat je dan meteen en in één keer over het hele bedrag inkomstenbelasting betaalt. Daarnaast legt de Belastingdienst mogelijk een boete op. Deze boete krijg je niet als je afkoopt in verband met blijvende arbeidsongeschiktheid.

Wat gebeurt er als ik overlijd?

Overlijd je voor de einddatum, dan moeten je erfgenamen periodieke uitkeringen aankopen of zij kunnen kiezen het tegoed in één keer opnemen (afkoop). Je erfgenamen betalen hierover belasting.

Wat zijn de voorwaarden?

Lees voordat je kiest voor Rabo ToekomstSparen de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om Rabo ToekomstSparen te kunnen afsluiten moet je in Nederland wonen. Dit is ook het geval als je straks een uitkeringsproduct bij ons wilt afsluiten.

Productkenmerken en voorwaarden van Rabo ToekomstSparen (PDF)Dienstverleningsdocument vermogen opbouwen banksparen zonder advies (PDF)

Klaar om te starten met Rabo ToekomstSparen?

Chat met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst meer inzicht in jouw persoonlijke (toekomstige) financiële situatie, vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.