Afkoop van Rabo ToekomstSparen

Je hebt Rabo ToekomstSparen en je wilt het geld dat op deze rekening staat in één keer opnemen. Dit heet afkoop. Dat is mogelijk, maar meestal niet gunstig. Op deze pagina lees je hoe je dit regelt, wat de nadelen zijn en welke soorten afkoop er zijn.

Wat houdt afkoop van Rabo ToekomstSparen in?

Afkopen betekent dat je het geld dat op je Rabo ToekomstSparen rekening staat, wilt opnemen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt omdat hier afkoopkosten aan verbonden zijn. Bovendien betaal je belasting en mogelijk een boete aan de Belastingdienst over het afkoopbedrag. Dit laatste is de revisierente. Dat komt doordat je de inleg van je inkomen hebt afgetrokken. Bij afkoop krijg je dus veel minder uitgekeerd dan wat er op dit moment op je rekening Rabo ToekomstSparen staat.

Zo wordt de afkoopwaarde berekend

Je betaalt inkomstenbelasting en mogelijk revisierente over de afkoopwaarde. De hoogte van de afkoopwaarde stellen we op deze manier vast:

    we nemen het bedrag op je Rabo ToekomstSparen daar halen we de kosten vanaf voor het in orde maken van de afkoop (dit is € 60 bij afkoop klein tegoed en € 175 bij de reguliere afkoop of afkoop in verband met arbeidsongeschiktheid) dat vermeerderen of verminderen we met de marktrentevergoeding en bijbehorende kosten van € 60 (dit geldt alleen bij vaste rente) het bedrag dat je overhoudt is de afkoopwaarde