Kapitaaloverdracht naar andere partij

Wil je met je pensioenaanvulling overstappen van Rabobank naar een andere bank of verzekeraar? Hier lees je hoe je deze kapitaaloverdracht doet.

Overstap regelen

Om met je pensioenaanvulling over te stappen naar een andere bank of verzekeraar neem je contact op met die partij. Zij regelen de kapitaaloverdracht voor je. Het is slim om de voorwaarden goed te vergelijken voordat je een overstap maakt. Kijk daarbij ook naar de fiscale regels die voor jou gelden.

Overstappen naar Rabobank

Wil je overstappen met je pensioenaanvulling naar Rabobank? Bekijk dan de mogelijkheden van kapitaaloverdracht naar Rabobank.

Kapitaaloverdracht binnen 14 dagen

Om de kapitaaloverdracht tussen financiële instellingen soepel te laten verlopen, is het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (PSK) gemaakt. De afspraken in het PSK gaan over producten zoals lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen of producten voor gouden handdruk.

In het PSK is afgesproken dat een kapitaaloverdracht binnen 14 dagen uitgevoerd wordt. De periode van 14 dagen gaat in als alle documenten die nodig zijn voor de kapitaaloverdracht bij je bank of verzekeraar aanwezig zijn.

Rabo ToekomstBeleggen opzeggen

Heb je Rabo ToekomstBeleggen en wil je overstappen naar een andere bank of verzekeraar? Zeg eerst je Rabo ToekomstBeleggen op zodat je beleggingen worden verkocht. De opbrengst storten we automatisch op je gekoppelde Rabo ToekomstSparen. Vervolgens start je bij je nieuwe aanbieder de aanvraag voor de kapitaaloverdracht.

phone

Hulp nodig?