Vrouw denkt na

Kapitaaloverdracht

Overweeg je om over te stappen met je pensioenaanvulling? Het is mogelijk om je pensioenkapitaal over te zetten naar een andere rekening of verzekering. Bijvoorbeeld omdat je ons aanbod interessant vindt. Dit heet kapitaaloverdracht. Hier lees je de belangrijkste informatie.

Wil je dit jaar nog een inkomende - of een uitgaande kapitaaloverdracht doen? Regel dit dan vóór 1 december 2021. Dan hebben we ruim de tijd om de kapitaaloverdracht in orde te maken met je huidige aanbieder.

Soepel overstappen

Om de overdracht tussen financiële instellingen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het Procotol Stroomlijning Kapitaaloverdracht (PSK) in het leven geroepen. Deze is er voor een aantal producten:

lijfrente (verzekeringen, spaarrekeningen en beleggingsrechten) bijvoorbeeld Rabo ToekomstSparen en Rabo ToekomstUitkeringgouden handdruk (verzekeringen, spaarrekeningen en beleggingsrechten) bijvoorbeeld Rabo GoudenHandrukSparen en Rabo GoudenHanddrukUitkeringkapitaalverzekering (inclusief Kapitaalverzekering Eigen Woning)spaarrekening Eigen Woningbeleggingsrecht Eigen Woning

Overstap regelen

Wil je Rabo ToekomstSparen aanvragen en direct je elders opgebouwde kapitaal hiernaartoe overdragen? Dan kun je dit direct tijdens je online aanvraag regelen. Het is nog niet mogelijk om Rabo ToekomstBeleggen aan te vragen in combinatie met een kapitaaloverdracht.

Heb je al Rabo ToekomstSparen of Rabo ToekomstBeleggen? Neem dan contact met ons op voor de kapitaaloverdracht.

Lees meer over kapitaaloverdracht naar Rabobank in onderstaande pdf.

Wil je overstappen naar een andere partij? Neem dan contact met hen op. Het is slim om de voorwaarden goed te vergelijken voordat je een overstap maakt. Kijk daarbij ook naar de fiscale regels die voor jou gelden.

Akte van vrijwaring

Wil je jouw opgebouwde kapitaal overdragen naar ons, dan hebben wij soms de originele polis nodig van je huidige aanbieder. Heb je die niet meer, dan biedt de akte van vrijwaring uitkomst.

Kosten Rabobank

Je kapitaal overdragen van Rabobank naar een andere partij op of na de einddatum is kosteloos. Wil je voor die datum je kapitaal opnemen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Wij rekenen geen kosten voor het overdragen van het tegoed van Rabo ToekomstSparen met variabele rente voor de einddatum.

Onze pensioenoplossingen

Sparen voor je pensioen met belastingvoordeel kan bij ons op twee manieren. Tijdens je online aanvraag kun je aangeven dat het om een kapitaaloverdracht.

Rabo ToekomstBeleggen

Laat je geld beleggen door specialisten

Bouw vermogen op voor je pensioen met belastingvoordeel Je geld staat vast Je beleggingen volgen de markt

Rabo ToekomstSparen

Sparen met een variabele rente van 0,20%

Spaar met belastingvoordeel Je geld staat vast Combinatie met beleggen mogelijk