Rabo ToekomstUitkering

Ontvang periodieke uitkeringen vanuit het tegoed dat je hebt opgebouwd via een lijfrentespaarrekening of –verzekering.

Ontvang een vaste rente van maximaal 2,15%*
Krijg vaste brutobedragen
Over de uitkeringen betaal je belasting en premies
Je tegoed staat vast

**Voor als je Rabo ToekomstUitkering wilt aanvragen en je oudedagsverplichting of lijfrentekapitaal vanuit je BV wilt afstorten.

*Rentewijzigingen voorbehouden

Springende muntjes

Je lijfrentetegoed laten uitkeren

Het is eindelijk zover. Het is tijd om je opgebouwde lijfrentetegoed te laten uitkeren. Het tegoed waar je waarschijnlijk jaren voor gespaard of belegd hebt. Met Rabo ToekomstUitkering zorg je ervoor dat je periodieke uitkeringen ontvangt vanuit dit tegoed, bijvoorbeeld maandelijks als aanvulling op je inkomen. Je kunt met Rabo ToekomstUitkering ook tegoed laten uitkeren dat je elders hebt opgebouwd (kapitaaloverdracht).

Zo werkt Rabo ToekomstUitkering

Illustratie laptop

Open Rabo ToekomstUitkering

Het gemak van online.

Illustratie munten euroteken

Kapitaal toevoegen

Vanuit Rabobank, Interpolis of een andere aanbieder.

Illustratie reageerbuisjes

Uitkering samenstellen

Hoe lang en welk bedrag.

Springende muntjes

Ontvang je uitkeringen

Achteraf op de 25e van elke periode.

Bereken de hoogte van je uitkering

Ben je benieuwd naar de hoogte van je periodieke uitkering? Bereken het hieronder eenvoudig met onze tool.

Jouw mogelijkheden
Hoeveel wil je inleggen?
Hoelang wil je de uitkering ontvangen?
Hoe vaak wil je de uitkering ontvangen?
Verwachte uitkering
Rabo ToekomstUitkering
Inleg

Periodieke uitkering

Let op! De uitkomst van deze berekening is een brutobedrag. Hierop houden wij belasting en premies in. Het bedrag dat je op je rekening ontvangt is lager.
Hoe is dit berekend?
Goed om te weten
Onze berekening is een hulpmiddel om je inzicht te geven in de verwachte hoogte van je uitkering. Aan de berekening kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Je krijgt geen aanbod of advies om een product te kopen of aan te passen.
Berekening
De uitkomst van de berekening is een schatting. De hoogte van de periodieke uitkering is afhankelijk van de gegevens die je hebt ingevuld en de rente die daarbij hoort. We kunnen helaas geen exacte voorspelling doen.
Fiscale voorwaarden
Voor de periodieke uitkering gelden er fiscale voorwaarden als het gaat om de looptijd. Daarnaast kan het zijn dat er een fiscaal maximum is voor de hoogte van de periodieke uitkering. Bij deze berekening is er géén rekening gehouden met de fiscale voorwaarden. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier en bekijk de informatie onder het kopje ‘Looptijd’.
Uitleg eenmalige uitkering
Vanaf 1 juli 2023 kun je bij het ingaan van je periodieke uitkering maximaal 10% van het tegoed in één keer laten uitkeren. Zonder dat je daarover 20% boete (revisierente) betaalt. Wel betaal je hierover belasting, die wordt ingehouden op je uitkering. Je ontvangt dus slechts het nettobedrag. Laat je goed informeren over de voor- en nadelen voordat je hier een keuze in maakt. Kijk hier voor meer informatie over de eenmalige uitkering onder het kopje ‘4: Extra mogelijkheid vanaf 1-7-2023: 10% zonder boete laten uitkeren’.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden?

Lees voordat je kiest voor Rabo ToekomstUitkering de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om Rabo ToekomstUitkering te kunnen afsluiten moet je in Nederland wonen.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo ToekomstUitkering (PDF)
Dienstverleningsdocument vermogen opbouwen banksparen zonder advies (PDF)

Klaar om te starten met Rabo ToekomstUitkering?

Chat of bel met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en -voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst meer inzicht in jouw persoonlijke (toekomstige) financiële situatie, vraag dan een kosteloos gesprek aan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer