Vrijkomende lijfrente: uitkeren of doorsparen?

Met Rabo ToekomstSparen, een andere bankspaarrekening of een lijfrenteverzekering spaar je voor je pensioenaanvulling. Op de einddatum maak je de keuze over wat er met het lijfrentetegoed gaat gebeuren. Heb je al behoefte aan een aanvulling op je pensioeninkomen of wil je nog even wachten en verder sparen?

De uitkeringsmogelijkheden van je vrijkomende lijfrente

Wil je starten met het aanvullen van je pensioeninkomen, dan zijn er verschillende uitkeringsmogelijkheden. Je mogelijkheden voor de aankoop van een lijfrente op de einddatum hangen af van het moment waarop je bent gestart met het opbouwen voor je pensioenaanvulling.

Ontdek je uitkeringsmogelijkheden met behulp van onze handige tool. Heb je in meerdere periodes gestort? Doorloop de tool dan meerdere keren. Let wel op: de tool geeft geen advies, maar enkel de mogelijkheden weer die je hebt.

Ontdek je uitkeringsmogelijkheden

Lees meer over vrijkomende lijfrente

Veel gestelde vragen over uitkeren Rabo ToekomstSparen

Kan ik mijn uitkeringen Rabo ToekomstSparen online regelen?

Je uitkeringen regel je eenvoudig via Rabo Online Bankieren. Dit kan vanaf 14 weken voor de einddatum van Rabo ToekomstSparen.

Regel het direct
Kan ik mijn tegoed Rabo ToekomstSparen laten uitkeren voordat de einddatum is bereikt?

Is de einddatum van Rabo ToekomstSparen nog niet bereikt, maar wil je het tegoed al wel laten uitkeren? Dat kan. Met Rabo ToekomstUitkering kun je het (gedeeltelijke) tegoed laten uitkeren. Afhankelijk van je situatie gelden verschillende voorwaarden.

Lees meer over laten uitkeren voor de einddatum