Algemene heffingskorting op periodieke uitkeringen

Laat je periodiek bedragen van je Rabo GoudenHanddrukUitkering of Rabo ToekomstUitkering uitbetalen op je betaalrekening? Dan moeten wij hier belasting op inhouden. Wil je de algemene heffingskorting toepassen op één van deze uitkeringen? Of wil je de algemene heffingskorting weer stopzetten? Vul dan het formulier in en stuur dit naar ons op.

Algemene heffingskorting over je inkomsten

Je betaalt belasting over alle inkomsten die je hebt. Op één van deze inkomstenbronnen mag je de algemene heffingskorting laten toepassen. Over die inkomstenbron betaal je dan minder belasting.

Standaard passen wij deze algemene heffingskorting niet toe op je periodieke uitkeringen. Dit doen we omdat deze heffingskorting meestal al wordt toegepast op een andere inkomstenbron, zoals je salaris, pensioen- of AOW-uitkering.

Heffingskorting aanpassen? Vul de formulieren in

Heb je recht op de algemene heffingskorting en wil je dit toepassen? Of wil je de algemene heffingskorting stopzetten? Vul dan eerst het formulier in bij de Belastingdienst en gebruik daarna onderstaand formulier om het verzoek aan ons door te geven.

 1. Download hiervoor het formulier ‘Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen’ op de website van de Belastingdienst.
  Download het formulier op Belastingdienst.nl
 2. Stuur het formulier op naar het adres:
  Rabobank Spaarbank team 3 (EZ-B-60)
  Antwoordnummer 15025
  5600 VH EINDHOVEN
 3. Vraag hierna om de heffingskorting toe te passen of stop te zetten, via een van de links hieronder.
phone

Hulp nodig?