Overboeken van en naar Rabo ToekomstBeleggen

Je hebt Rabo ToekomstBeleggen en het beleggen kan beginnen. Maar hoe kun je geld van je Rabo ToekomstSparen inzetten om te beleggen? En hoe werkt het als je beleggingen weer wilt verkopen zodat het geld op je spaarrekening komt? We leggen je uit hoe je dit doet.

Zo werkt Rabo ToekomstBeleggen

Als je kiest voor Rabo ToekomstBeleggen openen wij automatisch een Rabo ToekomstSparen rekening (met variabele rente) voor je. Stel, je zet € 500 op je Rabo ToekomstSparen. Dan kun je ervoor kiezen om het gehele bedrag of een deel ervan te beleggen. Als je weet hoeveel je wilt overboeken naar Rabo ToekomstBeleggen, regel je dit zelf online. We noemen dit inleggen. Je legt voor één keer of periodiek in. Leg je periodiek in? Zorg er dan voor dat je voldoende saldo hebt op je Rabo ToekomstSparen vóór de datum van overboeken. Je kunt vanuit je betaal- of spaarrekening een automatische overboeking naar je Rabo ToekomstSparen instellen.

Na de overboeking staat het beleggingsbedrag op de aan Rabo ToekomstBeleggen gekoppelde beleggersrekening. Onze beleggingsspecialisten kopen met dit geld beleggingsfondsen voor je. Hier hoef je zelf niets voor te doen. De verwerking hiervan kan enkele (beurs)dagen duren.

Inleggen Rabo ToekomstBeleggen stap voor stap

Inleggen Rabo ToekomstBeleggen

Aan Rabo ToekomstBeleggen zijn altijd Rabo ToekomstSparen en een Rabo BeleggersRekening gekoppeld. Beide rekeningen hebben een variabele rente.

Extra geld storten op Rabo ToekomstSparen

Je kunt ook (periodiek) een extra bedrag storten op je Rabo ToekomstSparen rekening. Dit kun je zelf instellen in de Rabo App en in Rabo Online Bankieren.

Geld opnemen van Rabo ToekomstBeleggen

Je kunt het geld dat op Rabo ToekomstBeleggen staat ook overboeken naar je Rabo ToekomstSparen.

1
Inloggen

Log in in internetbankieren of de Rabo App

2
Ga naar je rekening van Rabo ToekomstBeleggen
3
Kies voor 'Opnemen'
4
Vul in welk bedrag je wilt overboeken van Rabo ToekomstBeleggen naar Rabo ToekomstSparen

Het kan gebeuren dat wij een deel van je beleggingen moeten verkopen om het geld op jouw Rabo ToekomstSparen te kunnen storten. Het geld staat na minimaal 2 en maximaal 10 werkdagen op je rekening.

phone

Hulp nodig?