Effectenrekening en Rabo BeleggersRekening

Beleg je bij Rabobank, dan is aan je beleggingsproduct een effectenrekening gekoppeld en mogelijk ook een Rabo BeleggersRekening. Deze twee rekeningen samen is je beleggingsportefeuille. Maar wat houdt dit in? Op deze pagina vind je meer uitleg over deze rekeningen.

Wat is een effectenrekening?

De beleggingen (aandelen, obligaties, fondsen, trackers, etc.) die onze experts voor je aankopen of die je zelf aankoopt, staan op je effectenrekening. Deze rekening is onderdeel van je beleggingsportefeuille en is zichtbaar via Rabo Online Bankieren en de Rabo App onder de naam ‘Waarde beleggingen’. Zo heb je op ieder gewenst moment inzicht in je beleggingen en de waarde hiervan.

Wat is een Rabo BeleggersRekening?

De Rabo BeleggersRekening is een geldrekening die gekoppeld is aan je effectenrekening. Op deze beleggersrekening stort je het geld dat je wilt beleggen. Vervolgens worden hiervan effectentransacties gedaan. Het saldo van je beleggersrekening behoort tot de liquide middelen van je beleggingen. Je mag de Rabo BeleggersRekening niet gebruiken als betaalrekening of als een zelfstandige spaarrekening.

Beleggen in de Rabo App

Aan welk beleggingsproduct is een Rabo BeleggersRekening gekoppeld?

Beleg je met Rabo Beheerd Beleggen, Rabo Zelf Beleggen, Rabo AdviesBeleggen, Rabo Individueel Vermogensbeheer of met Rabo ToekomstBeleggen, dan is hieraan altijd een Rabo BeleggersRekening gekoppeld. Deze rekening wordt (automatisch) geopend bij het afsluiten van je beleggingsproduct.

Rente Rabo BeleggersRekening

Hieronder vind je alle informatie over de rente van de Rabo BeleggersRekening.

Veelgestelde vragen

Illustratie vraag

Wat zijn de voorwaarden?

Het is verstandig jezelf goed te informeren voordat je gaat beleggen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.