Rabo Zelf Beleggen

Met Rabo Zelf Beleggen beleg je zelfstandig en zonder adviseur. Je hebt een eigen visie op bedrijven en producten waarin je wilt beleggen.

Je belegt zelfstandig en zonder adviesStarten kan met ieder bedragAltijd en overal online inzicht in je beleggingsportefeuilleBreed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank CertificatenService Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen

Rabo Zelf Beleggen

Je belegt zelfstandig en zonder adviesStarten kan met ieder bedragAltijd en overal online inzicht in je beleggingsportefeuilleBreed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank CertificatenService Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen
Illustratie kompas

Beleggen met Rabo Zelf Beleggen

Met Rabo Zelf Beleggen heb je er plezier in om je te verdiepen in de financiële markten. Je maakt bewuste keuzes welke kosten je acceptabel vindt en het risico dat je wilt lopen. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je krijgt toegang tot uitgebreide beleggingsinformatie en inzicht in je portefeuille om goed geïnformeerd je keuzes te maken.

Palceholer video Rabo Zelf Beleggen

Zo werkt Rabo Zelf Beleggen

Beleggen met Rabo Zelf Beleggen doe je eenvoudig via Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Zo zijn je beleggingen overal binnen handbereik en kun je altijd orders plaatsen en je persoonlijke overzichten bekijken. Denk hierbij aan inzicht in de ontwikkeling van je rendement, spreiding en kosten.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van ons online beleggen platform.

Meer weten over alle functies voor beleggers binnen onze online platform? Lees hier verder.

Aan de slag met Rabo Zelf Beleggen

Illustratie mobiel met handen

1. Vraag Rabo Zelf Beleggen aan

Via Rabo Online Bankieren of de Rabo App vraag je eenvoudig Rabo Zelf Beleggen aan. Je regelt dit zelf online in een paar minuten.

Toon meer
Illustratie dartboard

2. Bepaal waarin je wil beleggen

Kies één of meerdere beleggingsproducten waarin je wil beleggen. Wij helpen je kiezen met uitgebreide beleggingsinformatie. Bepaal altijd of dit aansluit bij het risico dat je wilt lopen. Houdt ook rekening met de kosten die hiervoor gelden.

Toon meer
Illustratie tandwielen met munten

3. Houd de vinger aan de pols

Altijd en overal inzicht in je beleggingen. Via Rabo Online Bankieren en de Rabo App heb je snel inzicht in je beleggingsportefeuille. Zo kun je hier je rendement, spreiding, kosten en waarde van je portefeuille volgen.

Toon meer
Illustratie balans met munten

4. Zelf herstellen

Zijn er koersontwikkelingen die invloed hebben op je beleggingen en raakt hierdoor je portefeuille uit balans? Geen probleem, je kunt deze direct online herstellen.

Toon meer
Illustratie raket

Klaar om te starten met Rabo Zelf Beleggen?

Klembord met afvink papier

Zelf beleggen of laten doen: 4 verschillen

Veel mensen vragen zich af of ze beter zelf aan de slag kunnen gaan met beleggen of dit beter kunnen uitbesteden aan de experts van Rabobank. Wij hebben 4 verschillen op een rij gezet die je kunnen helpen bij het maken van die keuze.

Ontdek de 4 verschillenBekijk alle beleggingsvormen

Rabo TraderMonitor

Beleg je met Rabo Zelf Beleggen en ben je geïnteresseerd in uitgebreide informatie en real time streaming van koersen? Abonneer je dan op de Rabo TraderMonitor. Hier vind je het laatste beursnieuws en technische analyses van de aandelen binnen de AEX en de AMX.

Lees meer over Rabo TraderMonitor

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Kosten Rabo Zelf Beleggen

Beleggen draait om het behalen van rendement, maar hier komen ook kosten bij kijken. Deze kosten zijn afhankelijk van de manier waarop je belegt, waarin je belegt en hoe vaak je handelt. Hieronder zie je hoe de kosten zijn opgebouwd.

Basisdienstverlening
Per kwartaal (over gemiddeld belegd vermogen):
Tot € 100.0000,06%
Vanaf € 100.0000,03%
Minimaal€ 5
Maximaal€ 100
Transactiekosten
Aandelen
Euronext Amsterdam, Brussel en Parijs€ 5 + 0,05% (maximaal € 150)
Overig Europa, VS, Canada€ 5 + 0,1%
Rest van wereld€ 35 + 0,4%
Beleggingsfondsen0,1% (maximaal € 150)
Exchange Traded Funds (ETF’s/Trackers)€ 5 + 0,05% (maximaal € 150)
Obligaties (waaronder Rabo Certificaten)€ 5 + 0,05% (maximaal € 150)
Opties (Euronext Amsterdam en Brussel)€ 2,25 per contract
Turbo’s€ 5 + 0,05% (maximaal € 150)
Valutakosten0,25%
Transactiekorting
In rekening gebrachte transactiekosten afgelopen 4 kwartalen:Korting huidig kwartaal:
Tot € 5000%
Tot € 1.0005%
Tot € 2.00010%
Tot € 4.00015%
Boven € 4.00020%
Extra dienstverlening (optioneel)
Per kwartaal (over gemiddeld belegd vermogen):
Rabo TraderMonitor€ 10 per kwartaal
Transacties via Rabo OrderlijnEen toeslag van € 10 per order
Transacties via lokale bankEen toeslag van € 25 per order
Papieren effectennota’s€ 2,25 per kwartaal
Papieren kwartaaloverzicht€ 0,75 per kwartaal
Stemmen op afstand€ 1,50 per kwartaal

Veelgestelde vragen

Hoe plaats ik een beleggingsorder?

Koop en verkoop je beleggingen zelf online via Rabo Online Bankieren of de Rabo App.

Bekijk het stappenplan

Het is ook mogelijk om je beleggingsorder telefonisch te plaatsen. Bel hiervoor de orderlijn van het Service Centrum Beleggen op 088-7271155 (lokaal tarief). Het Service Centrum Beleggen is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur. Voor telefonische orders geldt een vaste opslag van € 10 per order.

Welke ordertypes zijn er en hoe stel ik een limiet in?

Als je een order doorgeeft, kun je kiezen uit verschillende ordertypes. De meest voorkomende ordertypes zijn: limietorder, bestens order, stop loss order en stop limiet order. Het instellen van een limiet of activatieprijs kun je in Rabo Online Bankieren of de Rabo App tijdens het plaatsen van je order.

Meer uitleg over de verschillende ordertypes
Wanneer ontvang ik het Jaaroverzicht beleggen?

Heb je een beleggingsportefeuille bij ons? Dan ontvang je eind januari het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille. Het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille krijg je in 'Berichten' in Rabo Online Bankieren en de Rabo App. Heb je geen toegang tot Rabo Online Bankieren? Dan ontvang je het Jaaroverzicht Beleggingsportefeuille per post.

Alles over Jaaroverzicht beleggen
Hoe kan ik buitenlandse bronbelasting verrekenen of terugvragen?

Nederland heeft belastingverdragen afgesloten met een aantal landen om te voorkomen dat je dubbel belasting betaalt. In de verdragen zijn rente- en dividendbelastingpercentages afgesproken. Het deel van de bronbelasting dat je volgens het belastingverdrag niet kunt terugvorderen, kun je verrekenen met de belasting die in Nederland in box 3 is verschuldigd. Voor het meerdere kun je een verzoek tot teruggaaf indienen bij de buitenlandse belastingdienst. Wij kunnen dit proces tegen betaling van kosten voor je verzorgen.

Lees meer over hulp bij terugvragen buitenlandse bronbelasting
Kan ik Rabo Zelf Beleggen altijd opzeggen?

Stoppen met Rabo Zelf Beleggen kan op ieder moment. Weet je zeker dat je wilt stoppen? Dan verkoop je je beleggingen en zeg je je effectenrekening op. Heb je ook een Rabo BeleggersRekening? Je kunt deze (laten) opzeggen zodra je effectenrekening is opgeheven. Bekijk het stappenplan.

Klaar om te starten met Rabo Zelf Beleggen?

Chat of bel met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen beleggingsadvies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je eerst in gesprek over de mogelijkheden van beleggen bij Rabobank? Vraag dan een kosteloos oriëntatiegesprek aan.