Vader duwt dochter op een schommel

Sparen of beleggen op welke naam?

Je wilt gaan sparen of beleggen voor je kind. Ga je dat op naam van je kind doen of op je eigen naam? Lees hieronder de kenmerken van beide opties en ontdek wat het beste past bij jouw wensen.

Sparen of beleggen op naam van je kind

De belangrijkste kenmerken voor sparen of beleggen op naam van je kind zijn:

    Je kind is eigenaar van de spaarrekening of beleggingen. Vanaf de 18e verjaardag beschikt je kind over het tegoed. Bij Rabo Beheerd Schenken kun je zelf bepalen wanneer het tegoed vrijkomt voor je kind. Je kunt slim gebruik maken van de jaarlijkse schenkingsvrijstelling door regelmatig kleine bedragen over te maken. Kom je te overlijden, dan is het tegoed voor je kind en hoeft je kind meestal geen erfbelasting te betalen. Ga je failliet, dan is het tegoed voor je kind en valt het niet in de faillissementsboedel.

Sparen of beleggen op je eigen naam

De belangrijkste kenmerken voor sparen of beleggen voor je kind op je eigen naam zijn:

    Jij bent eigenaar van de spaarrekening of beleggingen. Bepaal zelf wanneer het tegoed vrijkomt. Houd rekening met schenkbelasting als je een groot bedrag gaat schenken. Kom je te overlijden, dan valt het tegoed in je nalatenschap. Ga je failliet, dan valt het tegoed in de faillissementsboedel.

Start met sparen of beleggen voor je kind op je eigen naam

Je kind zelf laten sparen

Jong geleerd, is oud gedaan. Leer je kind om zelf geld opzij te zetten voor dingen die hij of zij graag wilt hebben. Met de Rabo SpaarRekening laat je je kind gemakkelijk zelf sparen.

Meer over sparen

phone

Hulp nodig?