header beleggen voor je kind

Beleggen voor je kind

Als ouder gun je je kind een onbezorgd leven. Spelen met vriendjes, leren lezen op school, daarna studeren en een huis kopen. Om ze in de toekomst financieel te ondersteunen, kan beleggen voor je kind een goede oplossing zijn. Weten hoe dit werkt? Lees hieronder meer over beleggen voor je kind en bereken eenvoudig wat het kan opleveren.

Illustratie raket

Waarom beleggen voor je kind?

Wil je je kind straks een vliegende start geven door nu een mooi bedrag op te bouwen? Dan kan beleggen een goede optie zijn. Met beleggen maak je namelijk kans op meer rendement dan bij sparen. Hierbij geldt wel dat sparen meer zekerheid biedt. Daarnaast hebben kinderen tijd; iets wat voor succesvol beleggen erg belangrijk is. Zo kan zowel het beleggingspotje als je kind rustig (op)groeien.

Illustratie document met vergrootglas

Zo werkt beleggen voor je kind

Beleggen op naam van je kind betekent dat je tot zijn of haar 18e verjaardag zeggenschap hebt over de beleggingen. Wij vragen je als ouder om jaarlijks het doel, de looptijd en het beleggingsprofiel te controleren, eventueel aan te passen en te bevestigen.

Het is standaard zo geregeld dat je kind vanaf 18 jaar de beleggingen kan bekijken als hij of zij toegang heeft tot de Rabo App. Zo kan je kind alvast kennismaken met beleggen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je kind zelfstandig door wilt gaan met beleggen als hij of zij 18 wordt. Wil je dit liever niet of wil je juist dat je kind zelf orders kan opgeven? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe regel je beleggen voor je kind?

Je kunt beleggen voor je kind gemakkelijk online regelen. Kies eerst welk beleggingsproduct het beste bij je past. Veel ouders kiezen bijvoorbeeld voor Rabo Beheerd Beleggen Basis. Hierbij nemen onze experts op een duurzame manier en tegen lage kosten het werk uit handen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kun je een rekening voor je kind openen. Hierbij is het wel belangrijk dat jij én je kind klant zijn bij Rabobank. Is je kind nog geen klant? Dan kun je dit gemakkelijk online regelen door bijvoorbeeld een Rabo JongerenRekening of Rabo RegenboogRekening voor je kind te openen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Twijfel je nog over welk beleggingsproduct het beste bij je past? Bekijk en vergelijk hieronder de verschillende opties. Bij vragen kun je contact met ons opnemen via de chat of telefoon.

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Wat kan beleggen voor je kind opleveren?

Bereken via onderstaande tool eenvoudig wat beleggen voor je kind kan opleveren.

Heb je toestemming nodig om te beleggen voor een minderjarig kind?

Je bent verplicht om verstandig te beleggen voor je kind. Als je onzorgvuldig met het vermogen van je kind omgaat, kun je namelijk aansprakelijk gesteld worden. Om geen risico te lopen kun je een machtiging aanvragen bij de kantonrechter. Zo bescherm je jezelf en het vermogen van je kind. Wij vinden het belangrijk dat je een machtiging aanvraagt, maar dit is je eigen verantwoordelijkheid.

Beleggen voor je kind - vader en zoon spelen op de bank

Beleggen voor je kind op je eigen naam

Je kunt ook beleggen voor je kind op je eigen naam. Hier gelden weer andere regels voor dan wanneer je belegt op naam van je kind. Denk bijvoorbeeld aan regels rondom eigenaarschap of schenkbelasting. Lees hieronder meer over de verschillende regels.

Meer over beleggen voor je kind op eigen naam

Goed om te weten

Met Rabo Beheerd Beleggen beleg je in de speciaal voor Rabobank klanten ontwikkelde 1895-beleggingsfondsen. Je geld wordt daarmee op een duurzame manier belegd doordat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met milieu, samenleving en een goed bestuur (ESG). Hiermee streven we niet alleen naar een financieel rendement, maar streven we ook een verantwoord rendement na.

Veelgestelde vragen

Starten met beleggen voor je kind?

Chat of bel met ons als je nog vragen hebt. Wij geven geen advies, wel inzicht in de productkenmerken en –voorwaarden zodat je zelf een onderbouwde keuze kunt maken. Wil je liever door ons gebeld worden over de mogelijkheden van beleggen voor je kind bij Rabobank? Wij helpen je graag verder.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer