Moeder met kind

Sparen voor de toekomst van je kind

Je kind heeft straks waarschijnlijk grootse plannen. Studeren of het rijbewijs behalen. Begin alvast met sparen en bouw in de jaren dat je kind opgroeit een mooi spaarpotje op. Ontdek hier hoe je je kind straks helpt aan een vliegende start.

Vader met telefoon tussen speelgoed

Rabo RegenboogRekening

Sparen voor de toekomst van je kind, op naam van je kind. Alvast goed geregeld met de Rabo RegenboogRekening.

    Variabele rente tot 2,00%* Je betaalt geen afsluitkosten Nu 3 maanden €15 spaargeld cadeau per maand**

*Rentewijzigingen voorbehouden **Zie ook actievoorwaarden

Lees meer over de Rabo RegenboogRekening

Sparen op naam van je kind

Wil je een spaarrekening openen waarbij je kind vanaf de 18e verjaardag beschikking krijgt over het tegoed? Of wil je liever zelf bepalen wanneer je kind over het tegoed mag beschikken? Vergelijk hieronder en kies de spaarrekening die het beste bij je wensen past. Beide spaarrekeningen zijn op naam van je kind.

Sparen op naam van je kind

Wil je een spaarrekening openen waarbij je kind vanaf de 18e verjaardag beschikking krijgt over het tegoed? Of wil je liever zelf bepalen wanneer je kind over het tegoed mag beschikken? Vergelijk hieronder en kies de spaarrekening die het beste bij je wensen past. Beide spaarrekeningen zijn op naam van je kind. Beheerd schenken? Maak dan eerst een afspraak voor meer informatie.

Sparen op naam van je kind of op eigen naam?

Wanneer je gaat sparen voor je kind, heb je de keuze om dit te doen op naam van je kind of op je eigen naam. Benieuwd naar wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en welke spaarrekening het beste bij jouw wensen past?

Wist je dat...

77% van de ouders met kids tussen de 5 en 12 jaar een spaarrekening heeft voor zijn kind (Nibud).

Sparen of beleggen voor je kind

Steeds meer ouders zijn op zoek naar andere manieren om geld opzij te zetten voor hun kind. Heb je wel eens aan beleggen gedacht, of een combinatie van sparen en beleggen? Beleggen kent wel risico’s, je kunt immers (een deel van) je inleg verliezen. Maar deze risico’s heb je voor een deel zelf in de hand, onder andere door de factor ‘tijd’. Beleggen voor je kind heeft vaak een lange looptijd en juist dit zorgt ervoor dat de risico’s afnemen.

Elke inleg is een schenking

Alles wat je op naam van je kind spaart is een schenking aan je kind. Jaarlijks mag je tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan je kind. Ben je benieuwd tot welk bedrag of wil je meer weten over de eenmalige verhoogde vrijstellingen?

processen

Handig, spaar automatisch

Nooit vergeten te sparen voor je kind? Veel ouders kiezen ervoor om automatisch te sparen. Dat is sparen zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Stel het zelf één keer in en breng je spaardoelen voor je kind dichterbij.

Meer over automatisch sparen
Begroting voor je kind tool op mobiel

Hoeveel ga ik sparen voor mijn kind?

Benieuwd naar wat je maandelijkse inleg kan opleveren over een lange periode, op basis van het bedrag dat je opzij kunt zetten voor je kind? Ga aan de slag met onze tool. Dit is wat andere ouders doen die een spaarrekening voor hun kind hebben bij Rabobank:
    Bij automatisch sparen kiezen de meeste ouders voor € 50 per maand. Op de tweede en derde plek staan € 25 en € 10. Het meest gekozen bedrag bij de eerste eenmalige inleg is € 50. Op de tweede en derde plek staan € 100 en € 25. Veel ouders geven aan (een deel van) de kinderbijslag te sparen voor hun kind. Een studie of rijbewijs zijn de meest gekozen spaardoelen.

Meer over sparen voor je kind

Meteen aan de slag met sparen voor je kind?

Open online binnen enkele minuten de gratis Rabo RegenboogRekening en kies een mooi welkomstcadeau uit.

phone

Hulp nodig?