Moeder met kind

Sparen voor de toekomst van je kind

Je kind heeft straks waarschijnlijk grootse plannen. Studeren of het rijbewijs behalen. Begin alvast met sparen en bouw in de jaren dat je kind opgroeit een mooi spaarpotje op. Ontdek hier hoe je je kind straks helpt aan een vliegende start.

Snippet Rabo RegenboogRekening

Rabo RegenboogRekening

Open de Rabo RegenboogRekening, de meest gekozen spaarrekening door onze klanten om te sparen voor hun kind. Na het openen van de spaarrekening kun je direct aan de slag.

Je betaalt geen afsluitkosten Variabele rente tot 1,10%* Spaarrekening op naam van je kind Tegoed is vrij opneembaar Kies een leuk welkomstcadeau

*Rentewijzigingen voorbehouden

Lees meer over de Rabo RegenboogRekening
*Rentewijzigingen voorbehouden

Wist je dat...

77% van de ouders met kids tussen de 5 en 12 jaar een spaarrekening heeft voor zijn kind (Nibud).

Sparen op naam van je kind of op eigen naam?

Wanneer je gaat sparen voor je kind, heb je de keuze om dit te doen op naam van je kind of op je eigen naam. Benieuwd naar wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en welke spaarrekening het beste bij jouw wensen past?

Sparen of beleggen voor je kind

Door de lage spaarrente zijn veel ouders op zoek naar andere manieren om geld opzij te zetten voor hun kind. Heb je wel eens aan beleggen gedacht, of een combinatie van sparen en beleggen? Beleggen kent wel risico’s, je kunt immers (een deel van) je inleg verliezen. Maar deze risico’s heb je voor een deel zelf in de hand, onder andere door de factor ‘tijd’. Beleggen voor je kind heeft vaak een lange looptijd en juist dit zorgt ervoor dat de risico’s afnemen.

Elke inleg is een schenking

Alles wat je op naam van je kind spaart is een schenking aan je kind. Jaarlijks mag je tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken aan je kind. Ben je benieuwd tot welk bedrag of wil je meer weten over de eenmalige verhoogde vrijstellingen?

processen

Handig, spaar automatisch

Nooit vergeten te sparen voor je kind? Veel ouders kiezen ervoor om automatisch te sparen. Dat is sparen zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Stel het zelf één keer in en breng je spaardoelen voor je kind dichterbij.

Meer over automatisch sparen
Begroting voor je kind tool op mobiel

Hoeveel ga ik sparen voor mijn kind?

Benieuwd naar wat je maandelijkse inleg kan opleveren over een lange periode, op basis van het bedrag dat je opzij kunt zetten voor je kind? Ga aan de slag met onze tool. Dit is wat andere ouders doen die een spaarrekening voor hun kind hebben bij Rabobank:
Bij automatisch sparen kiezen de meeste ouders voor € 50 per maand. Op de tweede en derde plek staan € 25 en € 10. Het meest gekozen bedrag bij de eerste eenmalige inleg is € 50. Op de tweede en derde plek staan € 100 en € 25. Veel ouders geven aan (een deel van) de kinderbijslag te sparen voor hun kind. Een studie of rijbewijs zijn de meest gekozen spaardoelen.

Meer over sparen voor je kind

Meteen aan de slag met sparen voor je kind?

Open online binnen enkele minuten de gratis Rabo RegenboogRekening en kies een mooi welkomstcadeau uit.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer