Vader en dochter

Schenken aan je kind

Wil je je kind helpen om zijn of haar dromen waar te maken? Met een schenking geef je je kind een financieel steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor het kopen van een eerste huis of een studie in het buitenland. Wist je dat je in sommige gevallen zelfs belastingvrij kunt schenken? Lees hieronder hoe dit precies werkt.

Startkapitaal voor je kind

Je kunt schenken door een bedrag te storten op de rekening van je kind. Deze rekening moet op naam van je kind staan. Iedere storting die je doet is een schenking.

Bij schenken denk je vaak aan belasting betalen. Maar je kunt jaarlijks ook belastingvrij een schenking doen. Dit kan tot een bepaald bedrag. Ook kun je eenmalig een hoger bedrag belastingvrij schenken. Dit is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Zo moet je kind tussen de 18 en 40 jaar oud jaar zijn.

Belastingvrij schenken aan je kind

20242023
Vrijstelling voor kinderen€ 6.633€ 6.035
Eenmalige verhoogde vrijstelling:

1. Vrij besteedbaar€ 31.813€ 28.947
2. Voor een dure studie€ 66.268€ 60.298

Houd zelf de regie over je schenkingen met Rabo Beheerd Schenken

Met Rabo Beheerd Schenken kun je een deel van je vermogen schenken onder bewind aan je kind. Je kinderen kunnen daardoor voor de einddatum van de rekening alleen geld opnemen met jouw toestemming, ook wanneer ze 18 jaar of ouder zijn. Je kunt daarbij gebruik maken van fiscale schenkingsvrijstellingen. Hiermee voorkom je dat je kinderen later erfbelasting moeten betalen over deze bedragen. Ontdek hoe je geld kunt schenken aan je kind via Rabo Beheerd Schenken.

phone

Hulp nodig?