Rabo RegenboogRekening

Een spaarrekening die meegroeit met je kind. Zo komen grotere spaardoelen voor de toekomst dichterbij. Bepaal zelf hoeveel je spaart op naam van je kind en beheer de spaarrekening via je eigen Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Voor de rekening zelf betaal je geen kostenVariabele rente tot 0,10%*Vanaf de 18e verjaardag krijgt je kind beschikking over het tegoedTegoed is vrij opneembaarKies een leuk welkomstcadeau

*Rentewijzigingen voorbehouden

Spaarvarken met score

95% kiest Rabo RegenboogRekening

Van onze klanten kiest 95% voor de Rabo RegenboogRekening om op te sparen voor hun kind. Klanten beoordelen het online openen van de spaarrekening met 4,7 sterren.

De belangrijkste kenmerken van Rabo RegenboogRekening

Illustratie euromunten

Tegoed is vrij opneembaar

Het opnemen van het tegoed op de Rabo RegenboogRekening kan op ieder moment en is kosteloos. Op de 18e verjaardag krijgt je kind zelf beschikking over het tegoed.

Illustratie pijl

Hogere rente

De rente van de Rabo RegenboogRekening is variabel. Deze rente ligt hoger dan de rente op een normale spaarrekening.

Illustratie kinderwagen met munt

Op naam van je kind

Ieder bedrag dat je stort is een schenking aan je kind en komt op naam van je kind. Door kleinere bedragen te schenken kan je slim omgaan met de schenkbelasting.

Illustratie cadeau

Welkomstcadeau

Open je een Rabo RegenboogRekening voor je kind? Kies dan een leuk welkomstcadeau uit. Van een mooie PinPin spaarpot tot een gezellig middagje uit met een bioscoopbon.

Zo werkt Rabo RegenboogRekening

Illustratie hand met mobiel

1. Open Rabo RegenboogRekening

Eenvoudig, kosteloos en online.

Toon meer
Illustratie spaarvarken met poppetje

2. Geld overboeken naar de spaarrekening van je kind

Iedereen kan en mag geld overboeken naar de Rabo RegenboogRekening. Dus ook opa, oma, oom of tante.

Toon meer
Illustratie portemonnee

3. Tegoed opnemen van de spaarrekening

Als wettelijke vertegenwoordiger van je kind kun je het tegoed op de Rabo RegenboogRekening online of via de Rabofoon opnemen.

Toon meer
Illustratie mobiel

4. Online inzicht in de Rabo RegenboogRekening

Beheer de Rabo RegenboogRekening via je eigen Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Toon meer
Illustratie confetti

5. Je kind wordt 18

Op de 18e verjaardag krijgt je kind de beschikking over het tegoed.

Toon meer

Sparen en/of beleggen voor je kind

Door de huidige lage spaarrente zijn veel ouders op zoek naar andere manieren om geld opzij te zetten voor hun kind. Steeds meer ouders ontdekken de voordelen van beleggen voor je kind. Het is geen geheim dat beleggen risico’s kent, je kunt namelijk (een deel van) je inleg verliezen. Maar zeker bij een langere looptijd, kan beleggen interessant zijn. Heb jij wel eens aan beleggen gedacht, of een combinatie van sparen of beleggen? Bekijk je mogelijkheden.

Meer over sparen of beleggen voor je kind
Illustratie spaarvarken

Hoe sparen andere ouders voor hun kind?

Hoeveel ga je sparen voor je kind? Bekijk hier hoe andere ouders bij Rabobank sparen voor hun kind:

Bij automatisch sparen kiezen de meeste ouders voor € 50 per maand. Op de tweede en derde plek staan € 25 en € 10. Het meest gekozen bedrag bij de eerste eenmalige inleg is € 50. Op de tweede en derde plek staan € 100 en € 25. Veel ouders geven aan (een deel van) de kinderbijslag te sparen voor hun kind. Een studie of rijbewijs zijn de meest gekozen spaardoelen.

Veelgestelde vragen over Rabo RegenboogRekening

Moet ik Rabobank klant zijn om een Rabo RegenboogRekening te openen?

Een van de wettelijke vertegenwoordigers moet klant zijn bij Rabobank om een Rabo RegenboogRekening te kunnen openen.

Ik ben de opa of oma, hoe spaar ik voor mijn kleinkind?

Wat goed dat je wilt gaan sparen voor de toekomst van je kleinkind. De Rabo RegenboogRekening kan alleen geopend worden door een wettelijke vertegenwoordiger. Vraag of de ouders van je kleinkind namens jou de Rabo RegenboogRekening voor je kleinkind willen openen.

Meer spaaropties voor opa’s en oma’s
Hoe beheer ik de Rabo RegenboogRekening van mijn kind?

Je beheert de Rabo RegenboogRekening via je eigen Rabo App of online via Rabo Online Bankieren. Dit kun je zien/doen:

Tegoed, opgebouwde spaarrente, stortingen en opnames bekijken. Digitale rekeningafschriften bekijken (tot maximaal 8 jaar geleden). Aanvragen van papieren rekeningafschriften.

Wanneer je geen gebruik maakt van Rabo Online Bankieren ontvang je papieren rekeningafschriften.

Kan ik mijn kind zelf al eerder over het spaargeld laten beschikken?

Nee, dit is niet mogelijk met een Rabo RegenboogRekening. Je kunt deze spaarrekening niet op laten nemen in de Rabo App of Rabo Online Bankieren van je minderjarige kind. Spaargeld opnemen van een Rabo RegenboogRekening kan tot de 18e verjaardag alleen met goedkeuring van de wettelijke vertegenwoordiger(s).

Wil je je kind toch al eerder toegang geven tot het spaargeld? Open dan een Rabo InternetSparen. Dit is een spaarrekening waar je kind zelf op kan sparen. Boek indien gewenst (een deel van) het spaargeld over naar de nieuwe spaarrekening. Als ouder bepaal je zelf het moment waarop je kind online mag bankieren. Vanaf dat moment kan je kind zelf Rabo InternetSparen aanvragen (en geef je als ouder toestemming voor het openen). Vanaf 16 jaar kan je kind Rabo InternetSparen ook zelf openen.

Hoe stort ik spaargeld en neem ik spaargeld op?

Iedereen kan digitaal geld storten op de Rabo RegenboogRekening van je kind. Dit is kosteloos via een online overboeking.

Contant geld storten kan alleen op een betaalrekening en niet rechtstreeks op de Rabo RegenboogRekening. Stort het geld bijvoorbeeld op een Rabo JongerenRekening en boek het bedrag indien gewenst door naar de Rabo RegenboogRekening van je kind of naar de Rabo InternetSparen als je kind al zelf spaart.

Als wettelijke vertegenwoordiger van je kind kun je het tegoed op de Rabo RegenboogRekening online opnemen. Dit kan kosteloos met een online overboeking via je Rabo App of online via Rabo Online Bankieren.

Hoe zit het met de Nederlandse Depositogarantie?

Je wilt natuurlijk dat je spaargeld voor je kind veilig is, bijvoorbeeld voor faillissement van je bank. Rabobank is aangesloten bij de Nederlandse Depositogarantie. Daardoor is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Lees meer over de Nederlandse Depositogarantie
Wat zijn de voor- en nadelen van sparen op naam van mijn kind?

Als je gaat sparen voor je kind kun je kiezen om dit op naam van je kind of op je eigen naam te doen. Maar wat zijn hier de voor- en nadelen van? Je leest het op de pagina hieronder.

Lees meer over sparen op naam van je kind of je eigen naam

Voorwaarden van Rabo RegenboogRekening

Je (klein)kind mag maximaal één Rabo RegenboogRekening hebben naast een bestaande spaarrekening. Lees voor het openen van de Rabo RegenboogRekening alle productkenmerken en voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo RegenboogRekening (PDF)

Start met sparen voor je kind

Open online binnen enkele minuten een Rabo RegenboogRekening.