Ongemerkt een mooi bedrag opbouwen

Ongemerkt een mooi bedrag opbouwen

Op de lange termijn ongemerkt een mooi bedrag opbouwen? Je kunt dit doen door automatisch een bedrag in te leggen. Dit kan al vanaf een klein bedrag.

Wat is automatisch inleggen?

    Beleggen zonder ernaar om te kijken. Een vast bedrag per dag, week, maand of kwartaal. Eenvoudig online in te stellen, aan te passen of te stoppen.

Wat levert automatisch inleggen op?

Met een automatische inleg kun je ongemerkt een mooi bedrag opbouwen. Het kan al met een klein bedrag, bijvoorbeeld € 50 per maand. Dit kan namelijk oplopen tot een mooi bedrag, dat je straks goed kunt gebruiken. Wil je weten wat het effect is van zo’n klein bedrag op de lange termijn? Bereken wat automatisch inleggen jou kan opleveren.

Eenmalig of automatisch inleggen?

Het is raadzaam om alleen te beleggen met geld dat je voor langere tijd kunt missen. Daarom is het slim om naast je beleggingen altijd een spaarbuffer achter de hand te hebben voor onverwachte uitgaven. Heb je deze buffer op orde én heb je nog geld over, dan kun je een grotere eenmalige inleg overwegen. Het is wel belangrijk dat je jouw beleggingsprofiel goed afstemt op de looptijd en het doelbedrag.

Wil je minder geld beleggen en daarnaast rustig opbouwen of je kansen spreiden? Dan kun je kiezen voor automatisch inleggen. Een combinatie kan natuurlijk ook. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je inlegt. Besluit je meer te gaan beleggen, bedenk dan wel dat eventuele kosten op je rendement drukken.

Illustratie pot met geld en fotolijstje

Automatisch inleggen voor je pensioen

Heb je Rabo ToekomstBeleggen? Ook dan is het mogelijk om een vast bedrag per dag, week, maand of kwartaal in te leggen. Zo kun je ongemerkt een mooi bedrag voor je pensioen opbouwen mét belastingvoordeel. Je kunt automatisch inleggen gemakkelijk online instellen, handig toch? Lees hieronder hoe dit precies werkt.

Meer over geld inleggen op Rabo ToekomstBeleggen

Veelgestelde vragen

Meer gemak met automatisch inleggen

Wist je dat...

...aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

phone

Hulp nodig?