Check je beleggingen

Jouw situatie en beleggingsdoel kunnen veranderen. Daarom is het goed om regelmatig je doel, looptijd en beleggingsprofiel te controleren. Beleg je met Rabo Beheerd Beleggen? Dan vragen we je dit jaarlijks te doen, dit noemen we de jaarlijkse beleggingscheck. Lees hieronder hoe dit werkt.

Jaarlijkse beleggingscheck

Tijdens de jaarlijkse beleggingscheck vragen we je om je doel, looptijd en beleggingsprofiel te controleren. Dit zijn namelijk de afspraken die we over je beleggingen hebben gemaakt en vormen de basis voor de samenstelling van je portefeuille. Door dit jaarlijks te doen, weten we zeker dat we je beleggingen op de juiste manier voor je beheren. Daarnaast zijn we wettelijk verplicht om je dit jaarlijks te vragen.

Wat als er niets is veranderd?

Ook als er niets is veranderd, is het belangrijk dat we dit weten en vastleggen. Dat zijn we wettelijk verplicht. Maar het is ook de enige manier om zeker te weten dat we blijven beleggen volgens jouw wensen en passend bij jouw situatie.

Hoe werkt de jaarlijkse beleggingscheck?

In de Rabo App of Rabo Online Bankieren krijg je een melding als het tijd is voor je jaarlijkse beleggingscheck. Je kunt dan gemakkelijk je doel, looptijd en beleggingsprofiel controleren, eventueel aanpassen en bevestigen. Lees hieronder meer over hoe dit precies werkt.

Tussentijds aanpassen

Wil je niet wachten op je jaarlijkse beleggingscheck, maar direct een aanpassing doen? Of wil je vaker dan één keer per jaar je doel, looptijd en beleggingsprofiel checken? Dat kan! Lees hieronder hoe dit werkt.