Fondsselector

Kennis van zaken kan je als belegger goed van pas komen. Wij helpen graag je kennis te vergroten door het bieden van uitgebreide beleggersinformatie. Zo krijg je als je belegt met Rabo Zelf Beleggen toegang tot de Fondsselector. Benieuwd wat dit is? Wij leggen het op deze pagina graag aan je uit.

Fondsselector animatie

Fondsselector: bekijk en vergelijk beleggingsfondsen en trackers

Wanneer je belegt bij Rabobank krijg je toegang tot uitgebreide informatie over verschillende type beleggingen. Wil je meer informatie over beleggingsfondsen en trackers (indexfondsen en ETF’s), dan kun je gebruik maken van de Fondsselector. Dit is een hulpmiddel waarbinnen je alle beleggingsfondsen en trackers in ons assortiment gemakkelijk kunt bekijken en vergelijken.

Hoe werkt de Fondsselector?

Op basis van zelf gekozen filters, worden er beleggingsfondsen en trackers weergegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld in één overzicht alle fondsen van een bepaalde fondsaanbieder te zien en kun je filteren op fondsen die het dividend herbeleggen, of juist uitkeren.

Ook bestaat de mogelijkheid om de kenmerken van meerdere fondsen naast elkaar te zetten. Je kunt dan kerngegevens als rendement, koers en dividendrendement bekijken en vergelijken en je ziet een grafiek waarin de groei in euro’s van de door jou gekozen fondsen wordt weergegeven. Zo kun je een goede keuze maken welk fonds het beste bij jou past.

Fondsselector X-ray

Analyseer je beleggingsportefeuille met X-ray

Naast het vergelijken en bekijken van beleggingsfondsen en trackers (indexfondsen en ETF’s) kun je binnen de Fondsselector ook gebruik maken van de X-ray. Met deze scan krijg je meer zicht op de kenmerken van je beleggingsportefeuille en voorkom je onnodige overlap tussen beleggingen.

Hoe voer je een X-ray uit?

Je kunt de X-ray eenvoudig zelf uitvoeren door je beleggingen toe te voegen en de gewenste verdeling aan te geven. Dit doe je door middel van een allocatiepercentage of allocatiebedrag. Vervolgens krijg je een doorkijkje in de totale samenstelling van meerdere beleggingsfondsen of trackers.

De X-ray toont een groot aantal dwarsdoorsnedes. Zo zie je bijvoorbeeld de verdeling over aandelen en obligaties, maar ook wat de gezamenlijke land-, regio- en sectorverdeling is. Daarnaast krijg je inzage in de grootste fondsposities zodat je weet welk gewicht elke belegging in je portefeuille inneemt. Wil je nog dieper op de kenmerken ingaan? Selecteer dan op deelniveau en krijg meer informatie over bijvoorbeeld assetverdeling, aandelenstatistieken en stijl aandelen.

Illustratie weegschaal

Aan de slag met de Fondsselector

Wil je toegang tot de Fondsselector? Dat kan via Rabo Online Bankieren. Via de Rabo App is dit helaas niet mogelijk. Je vindt de ingang door in het Overzicht op je rekening van Rabo Zelf Beleggen of Rabo Advies Beleggen te klikken. Vervolgens ga je rechtsonder naar de Fondsselector in je Portefeuille-overzicht en kun je eenvoudig aan de slag.

Man kijkt in de App

Meer beleggingsinformatie?

Via Rabo Online Bankieren en de Rabo App vind je een schat aan informatie rondom beleggen. Zo lees je er beursinformatie en beleggingsnieuws, bekijk je koersinformatie van verschillende type beleggingen en vind je informatie over diverse beleggingsproducten. Benieuwd naar wat je er nog meer kunt vinden? Ontdek alle functies voor beleggers binnen onze online omgeving.

Lees meer over alle mogelijkheden voor beleggers
phone

Hulp nodig?