Hulp bij terugvragen buitenlandse bronbelasting

Heb je rente of dividend ontvangen op je buitenlandse beleggingen? Dan betaal je vaak belasting in zowel het buitenland als in Nederland. De buitenlandse belasting wordt bronbelasting genoemd. Gelukkig kun je een deel van deze ingehouden buitenlandse belasting soms terugvragen.

Buitenlandse bronbelasting terugvragen

Nederland heeft belastingverdragen afgesloten met een aantal landen om te voorkomen dat je dubbel belasting betaalt. In de verdragen zijn rente- en dividendbelastingpercentages afgesproken. Heb je meer belasting betaald dan het afgesproken percentage? Dan kun je voor het teveel betaalde bedrag een verzoek tot teruggaaf indienen bij de belastingdienst van dat verdragsland.

Hulp bij belastingteruggaaf

Het terugvragen van buitenlandse bronbelasting duurt 7 tot 29 maanden. Dat is een tijdrovende klus en het proces verschilt per land. Wij kunnen dit proces voor je verzorgen voor de volgende landen:

België Denemarken Duitsland Finland Frankrijk Noorwegen Zweden Zwitserland

Dat doen we in samenwerking met onze externe partij Tax Reclaim. Gezien de kosten die in rekening worden gebracht is de ondergrens voor deze service een terug te vragen bedrag van € 150 per individuele uitkering.

In de onderstaande brochure vind je meer informatie, een aantal rekenvoorbeelden en het stappenplan.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer