Beleggen in turbo’s

Je kunt bij de Rabobank beleggen in turbo’s. Turbo's hebben een hefboomwerking. In feite beleg je met geleend geld, maar je kunt niet meer verliezen dan je inleg.

Hoe werkt beleggen in turbo’s?

Met een turbo beleg je in een onderliggende waarde (bijvoorbeeld een aandeel of goud) die grotendeels wordt gefinancierd door de aanbieder van de turbo. Je betaalt de prijs van de turbo en een klein deel van de onderliggende waarde. De rest van de onderliggende waarde wordt gefinancierd door de turbo-aanbieder.

Je kunt met een beperkte inleg profiteren van de totale koersbeweging van de onderliggende waarde. Dit noemen wij een hefboomproduct. De verhouding van de koers tot de turboprijs bepaalt de hefboom. De hefboom is hoog als de prijs van de turbo laag is ten opzichte van de aandelenkoers. Andersom geldt hetzelfde: is de prijs van de turbo hoog ten opzichte van de koers, dan is de hefboom laag.

Handel je voor de eerste keer in turbo’s, dan stellen we je een aantal vragen om te bepalen of je voldoende kennis en ervaring hebt met dit product, en of het bij je past.

In welke turbo’s kun je beleggen bij de Rabobank?

Je kunt bij ons beleggen in turbo’s van BNP Paribas. Het assortiment kan door ontwikkelingen in de markt aangepast worden.

Bekijk hier het actuele aanbod van turbo’s op de website van BNP Paribas.

Daarnaast stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sinds 1 oktober 2021 een maximum aan de hefboom van turbo’s om de risico’s voor beleggers te beperken. Dit betekent dat je op het moment dat deze hefboombeperking van toepassing is alleen nog turbo’s kunt aankopen met een hefboom die lager is dan een vooraf vastgestelde grens. Heb je turbo’s in bezit met een hogere hefboom dan toegestaan? Deze kun je alleen nog verkopen, niet verder aankopen. Je mag ze ook blijven aanhouden.

Lees meer op bnpparibasmarkets.nl

phone

Hulp nodig?