header Kosten van beleggen

Kosten van beleggen

De kosten van beleggen zijn belangrijk voor het bedrag dat je opbouwt, eigenlijk best logisch. Maar realiseer jij je ook dat een procentueel verschil in de kosten je aan het einde van de rit rendement kan kosten of opleveren? Het kan dus waardevol zijn om ook te kijken naar de kosten van beleggen. Om je een beeld te geven van de impact hebben we hieronder een fictief rekenvoorbeeld voor je:

Staafgrafiek

De impact van 1% hogere kosten

De kosten van beleggen kunnen een flinke impact hebben op het rendement van je beleggingen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke vorm van beleggen bij je past en je bewust te zijn van de kosten hiervan.

Stel je zet € 10.000 op een beleggersrekening met een rendement van 5% per jaar, dan is het verschil in waarde na 25 jaar € 5.992 (+22,5%). Bij de donkerblauwe staaf hebben we gerekend met 1,8% kosten op jaarbasis en in de lichtblauwe staaf met 1% minder kosten per jaar (0,8% kosten).

Dit voorbeeld is niet gekoppeld aan een specifiek Rabobank product. Dit rendement kan in werkelijkheid lager of hoger zijn. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je beleggingen kan schommelen en je kan (een deel van) je inleg verliezen.

Wat zijn mijn kosten?

Dat beleggen geld kost, is geen geheim. Je kunt te maken krijgen met verschillende soorten kosten, bijvoorbeeld met kosten voor beheer, fondskosten en/of aan- en verkoopkosten. Met welke kosten je te maken krijgt en hoe hoog deze zijn, is afhankelijk van de vorm waarop je belegt en hoe actief je belegt. Kies hieronder het beleggingsproduct van je keuze en bereken op de pagina eenvoudig de specifieke kosten op basis van je inleg en verwachting.

Overzicht van alle kosten en tarieven

Liever een overzicht van de kosten en tarieven van alle beleggingsproducten bij Rabobank?

Leun rustig achterover en laat onze experts het werk doen

phone

Hulp nodig?