Dit is wat beleggen kan opleveren - Jonge vrouw en man liggen op de bank en berekenen het mogelijke rendement op hun beleggingen

Dit is wat beleggen kan opleveren

Op deze pagina laten we je zien wat beleggen je mogelijk kan opleveren. Onthoud dat niemand precies kan voorspellen hoe de beurzen zich in de toekomst ontwikkelen en wat dit voor gevolgen heeft op het rendement van je beleggingen. Daarom zijn de uitkomsten die we hier geven geen garantie. Meer informatie over wat rendement is, rendement berekenen en de risico’s van beleggen lees je verderop.

Bereken wat beleggen mogelijk kan opleveren

Wil je vooraf meer inzicht in wat beleggen je naast sparen mogelijk kan opleveren? Onderstaande rendement calculator kan je een idee geven over wat beleggen je mogelijk kan opleveren. Stel verschillende waardes in en krijg direct inzicht.

Je doelen dichterbij met Rabo Beheerd Beleggen

Je doel dichterbij met beleggen

Straks op reis, verhuizen of je kind een vliegende start geven? Met Rabo Beheerd Beleggen maak je nu meer mogelijk voor straks. Wat je doel ook is, onze experts beleggen voor jou.

Wist je dat...

je met Rabo Beheerd Beleggen belegt in exclusieve beleggingsfondsen? Je geld wordt daarmee op een duurzame manier belegd doordat we bij onze beleggingskeuzes rekening houden met milieu, samenleving en een goed bestuur (ESG). Hiermee streven we niet alleen naar een financieel rendement, maar streven we ook een verantwoord rendement na.

Wat is rendement?

Rendement is de opbrengst of het verlies van je belegging. Dit wordt meestal weergegeven in een percentage van het bedrag dat je hebt ingelegd en als absoluut bedrag. Rendement en risico gaan altijd hand in hand. Hoe hoger het verwacht rendement, hoe meer risico je bereid moet zijn te accepteren.

Rendement berekenen

Het exact berekenen van je rendement is lastig. Je weet nooit hoe de beurzen zich zullen ontwikkelen en wat dit voor gevolgen heeft voor het rendement van je beleggingen. Daarom gaan we in onze tool hierboven uit van een mogelijk rendement. Voor het bepalen van dit (mogelijke) rendement kijken we onder andere naar de resultaten uit het verleden en mogelijke scenario’s in de toekomst. Meer weten over hoe we je verwachte eindbedrag inclusief rendement berekenen? Klik dan op ‘Hoe is dit berekend’ in onze tool.

YouTube Explainers - Rabo Helpt - Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met weinig geld klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook met kleine bedragen kun je beleggen. In deze video leggen Erwin en Mirjana je uit hoe je een mooi bedrag kunt opbouwen zonder hier maandelijks veel geld aan kwijt te zijn. Zo geven ze je tips en zie je wat beleggen met kleine bedragen kan opleveren.

man kijkt op zijn mobiel

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen kan voor veel mensen best spannend zijn. Want hoe werkt beleggen eigenlijk? Welke beleggingsvorm moet je kiezen? En hoe zit het met het rendement en risico? Geen zorgen, wij leggen je dit graag uit.

Lees hoe beleggen werkt
Illustratie weegschaal me munten

Risico's van beleggen

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ondanks dat dit hopelijk geen verrassing voor je is, kunnen we ons goed voorstellen dat je wilt weten wat deze risico’s precies zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.

Beleggen voor je pensioen

Je pensioen aanvullen door te beleggen? Met Rabo ToekomstBeleggen start je nu met beleggen om zodra je straks de AOW-leeftijd hebt bereikt, het opgebouwde bedrag periodiek uit te laten keren. Een groot voordeel van sparen en beleggen voor je pensioen is dat je in veel gevallen (een deel) van je inleg terug kunt krijgen via de belastingaangifte. Daarnaast betaal je geen vermogensrendementsheffing over je opgebouwde vermogen. Een belastingvriendelijk aanvullend inkomen op je pensioen dus.

phone

Hulp nodig?