Jonge vrouw en man liggen op de bank en kijken op telefoon

Dit is wat beleggen kan opleveren

Op deze pagina laten we je zien wat beleggen je mogelijk kan opleveren. Onthoud dat niemand precies kan voorspellen hoe de beurzen zich in de toekomst ontwikkelen en wat dit voor gevolgen heeft op het rendement van je beleggingen. Daarom zijn de uitkomsten die we hier geven geen garantie. Meer over de risico’s lees je verderop.

Jouw mogelijkheden
Startbedrag Max. € 500.000 Vul een bedrag in t/m € 500.000 Vul een bedrag in t/m € 500.000 Vul minimaal € 1 in
Maandelijkse inleg Max. € 10.000 Vul een bedrag in van € 0 t/m € 10.000 Vul een bedrag in van € 0 t/m € 10.000 Vul minimaal € 1 in
Looptijd in jaren Max. 40 jaar Vul een looptijd in van 1 t/m 40 jaar Vul een looptijd in van 1 t/m 40 jaar Vul een looptijd in van 1 t/m 40 jaar
Bereken
Marktverwachting
Zeer slecht
Zoals verwacht
Zeer goed

Beleggen

Rendement

Inleg

Verwacht eindbedrag

Met sparen is het verwacht eindbedrag
Hoe is dit berekend?
Let op!  De uitkomst van deze berekening is een verwachting. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Hoe is dit berekend?

Rendement van beleggen

Het rendement berekenen we door te kijken naar beurskoersen uit het verleden en mogelijke scenario’s in de toekomst. Hierdoor kunnen we een inschatting maken van hoe je rendement er mogelijk uitziet bij verschillende marktverwachtingen.

Marktverwachting

De kans is groot dat je beleggingen niet precies uitkomen op de verwachte waarde. Het is dus mogelijk dat je eindwaarde straks hoger of lager is. Daarom laten we je ook zien wat er gebeurt als de markt beter of minder goed presteert dan verwacht.

  • Zoals verwacht: dit is de verwachting bij een gemiddeld marktscenario. De kans op een hogere of een lagere eindwaarde is ongeveer gelijk.
  • Zeer goede markt: dit is de verwachting bij een optimistisch marktscenario. De kans op een hogere eindwaarde is ongeveer 5 %.
  • Zeer slechte markt: dit is de verwachting bij een pessimistisch marktscenario. De kans op een lagere eindwaarde is ongeveer 5 %.

Rekenmethode en beleggingsprofiel

In de berekening gaan we uit van de door jou ingevulde looptijd en je eenmalige en/of maandelijkse inleg. Daarnaast houden we rekening met het beleggingsprofiel. Dit beleggingsprofiel stemmen we af op de looptijd die je hebt gekozen. In de berekening gaan we ervan uit dat het beleggingsprofiel wijzigt in een defensiever profiel richting de einddatum. Hierdoor beperken we de kans op een groot verlies vlak voor de einddatum. Het verwachte rendement is gekoppeld aan het beleggingsprofiel en daalt naar mate het een defensiever profiel betreft. Als tarieven en risico’s in de toekomst veranderen, dan kan dit van invloed zijn op de uitkomst van je berekening.

Kosten

Voor beleggen rekenen we met de kosten van Rabo Beheerd Beleggen Basis voor onze dienstverlening en de fondskosten. Deze kosten zijn al verrekend in het rendement en de eindwaarde. De werkelijke kosten zijn afhankelijk van de beleggingsvorm die je kiest. Dit kan het rendement beïnvloeden. Er is geen rekening gehouden met inflatie en vermogensrendementsheffing.

Rendement van sparen

De spaarrente waarmee we rekenen, is gebaseerd op de rente die je ontvangt als je het geld langere tijd op een spaarrekening laat staan. Deze rente is niet gekoppeld aan een specifiek spaarproduct.

Ontdek onze beleggingsvormen

Man kijkt op telefoon

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen kan voor veel mensen best spannend zijn. Want hoe werkt beleggen eigenlijk? Welke beleggingsvorm moet je kiezen? En hoe zit het met het rendement en risico? Geen zorgen, wij leggen je dit graag uit.

Ontdek hoe beleggen werkt
Illustratie weegschaal me munten

Risico's van beleggen

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ondanks dat dit hopelijk geen verrassing voor je is, kunnen we ons goed voorstellen dat je wilt weten wat deze risico’s precies zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.

Lees meer over de risico’s van beleggen

Beleggen voor je pensioen

Je pensioen aanvullen door te beleggen? Met Rabo ToekomstBeleggen start je nu met beleggen om zodra je straks de AOW-leeftijd hebt bereikt, het opgebouwde bedrag periodiek uit te laten keren. Een groot voordeel van sparen en beleggen voor je pensioen is dat je in veel gevallen (een deel) van je inleg terug kunt krijgen via de belastingaangifte. Daarnaast betaal je geen vermogensrendementsheffing over je opgebouwde vermogen. Een belastingvriendelijk aanvullend inkomen op je pensioen dus.

Lees meer over beleggen voor je pensioen