Wist je dat…

als je in 2007 € 10.000 had belegd, je eind 2021 € 22.186 zou hebben gehad? Had je hetzelfde bedrag op een spaarrekening gezet, dan was dit € 11.890 waard. Beleggen kent wel meer risico’s dan sparen. De waarde van je belegging kan schommelen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bereken wat beleggen mogelijk kan opleveren

Jouw mogelijkhedenMarktverwachting
Zeer slecht
Zoals verwacht
Zeer goed

Beleggen

Inleg

Rendement

Verwacht eindbedrag

Hoe is dit berekend?
Let op! De uitkomst van deze berekening is een verwachting. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Illustratie raket

Laatste kans: € 50 startbonus bij Rabo Beheerd Beleggen Basis

Starten met beleggen? Kies voor gemak en laat het over aan onze experts. Open Rabo Beheerd Beleggen Basis vóór 1 juli 2022 en ontvang € 50 startbonus op je beleggersrekening. Je ontvangt de startbonus als er aan het eind van de actieperiode minimaal € 2.000 is ingelegd. Meer weten? Lees hieronder de voorwaarden.

Ontdek meer over starten met beleggen
Actievoorwaarden startbonus (PDF)

Wat is rendement?

Rendement is de opbrengst of het verlies van je belegging. Dit wordt meestal weergegeven in een percentage van het bedrag dat je hebt ingelegd en als absoluut bedrag. Rendement en risico gaan altijd hand in hand. Hoe hoger het verwacht rendement, hoe meer risico je bereid moet zijn te accepteren.

Rendement berekenen

Het exact berekenen van je rendement is lastig. Je weet nooit hoe de beurzen zich zullen ontwikkelen en wat dit voor gevolgen heeft voor het rendement van je beleggingen. Daarom gaan we in onze tool hierboven uit van een mogelijk rendement. Voor het bepalen van dit (mogelijke) rendement kijken we onder andere naar de resultaten uit het verleden en mogelijke scenario’s in de toekomst. Meer weten over hoe we je verwachte eindbedrag inclusief rendement berekenen? Klik dan op ‘Hoe is dit berekend’ in onze tool.

man kijkt op zijn mobiel

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen kan voor veel mensen best spannend zijn. Want hoe werkt beleggen eigenlijk? Welke beleggingsvorm moet je kiezen? En hoe zit het met het rendement en risico? Geen zorgen, wij leggen je dit graag uit.

Ontdek hoe beleggen werkt
Illustratie weegschaal me munten

Risico's van beleggen

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ondanks dat dit hopelijk geen verrassing voor je is, kunnen we ons goed voorstellen dat je wilt weten wat deze risico’s precies zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.

Beleggen voor je pensioen

Je pensioen aanvullen door te beleggen? Met Rabo ToekomstBeleggen start je nu met beleggen om zodra je straks de AOW-leeftijd hebt bereikt, het opgebouwde bedrag periodiek uit te laten keren. Een groot voordeel van sparen en beleggen voor je pensioen is dat je in veel gevallen (een deel) van je inleg terug kunt krijgen via de belastingaangifte. Daarnaast betaal je geen vermogensrendementsheffing over je opgebouwde vermogen. Een belastingvriendelijk aanvullend inkomen op je pensioen dus.

phone

Hulp nodig?