Rabo Helpt: hoe werkt beleggen?

Wil je beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Wij helpen je op weg met onze nieuwe uitlegvideo’s, genaamd ‘Rabo Helpt’. Hierin leggen Erwin en Mirjana op een makkelijke manier van alles uit over beleggen.

YouTube Explainer - Rabo Helpt - Zelf beleggen of laten beleggen

Zelf beleggen of laten beleggen: de voor- en nadelen

Als beginnende belegger sta je voor een keus: ga je zelf beleggen of laat je je geld beleggen? In deze video leggen Erwin en Mirjana je uit hoe zelf beleggen en laten beleggen werkt, wat de verschillen zijn en bespreken ze de voor- en nadelen van beide vormen.

YouTube Explainer - Rabo Helpt - Beleggen voor je pensioen

Beleggen voor je pensioen

Ben je van plan om te beleggen voor je pensioen? Dit wordt ook wel pensioenbeleggen genoemd en kan zowel mét als zonder belastingvoordeel. Bekijk deze video waarin Erwin en Mirjana uitleggen wat pensioenbeleggen is, hoe het werkt en waarom beleggen voor je pensioen een logische keus kan zijn.

YouTube Explainers - Rabo Helpt - Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met weinig geld klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook met kleine bedragen kun je beleggen. In deze video leggen Erwin en Mirjana je uit hoe je een mooi bedrag kunt opbouwen zonder hier maandelijks veel geld aan kwijt te zijn. Zo geven ze je tips en zie je wat beleggen met kleine bedragen kan opleveren.

YouTube Explainers - Rabo Helpt - Indexfondsen en ETF's

Trackers: hoe werken indexfondsen en ETF's?

Wil je beleggen in trackers, ook wel indexbeleggen genoemd? Bekijk dan deze video waarin Erwin en Mirjana je uitleggen wat indexfondsen en ETF’s zijn. Ook bespreken ze de voor- en nadelen, welke soorten trackers er zijn en hoe je er eentje kiest en koopt.

Rabo Helpt - YouTube Explainers - Beginnen met beleggen

Wat is beleggen en hoe koop je aandelen?

Beleggen klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze video vertellen Erwin en Mirjana je meer over wat beleggen is, wanneer je ermee kunt beginnen en hoe je aandelen koopt. Ook leggen ze het verschil uit tussen zelf beleggen en laten beleggen.

Rabo Helpt - Aandelen kopen, beginnen met beleggen

Beleggen voor beginners: start in 4 simpele stappen

Je hebt besloten om te gaan beginnen met beleggen. Maar waar start je? In deze video leggen Erwin en Mirjana je in 4 stappen uit hoe jij kunt starten met beleggen. Ze vertellen je meer over de verschillende beleggingsvormen, waarin je kunt beleggen en waar je dit kunt doen.

Nog meer zien?

Op ons YouTube kanaal vind je nog veel meer video’s over verschillende financiële onderwerpen. Van een uitlegvideo over een doorlopende reisverzekering tot het afsluiten van een zakelijke lening. Wij helpen je graag!

Bekijk alle uitlegvideo's

Wist je dat...

aan beleggen risico’s verbonden zijn? De waarde van je belegging kan fluctueren en je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

phone

Hulp nodig?