Man en vrouw lopen bij strandtent

Vermogensvragen

Of het nu gaat om het laten groeien, behouden of overdragen van je vermogen: wie vermogen heeft, is hier zuinig op. Daarom geven we op deze pagina antwoord op belangrijke vermogensvragen. Zo vind je hier periodiek updates en nieuwsberichten rondom vraagstukken over vermogen. Op de hoogte blijven? Zet dan deze pagina in je favorieten.

Schenken en erven

Hulp voor een starter bij de aankoop van een eigen woning

Door de hoge huizenprijzen is het lastig voor starters om een woning te kopen. De bijkomende kosten en een eventueel aanwezige studieschuld maken het er niet makkelijker op. Ouders kunnen hun kinderen hiervoor een schenking doen. Ook de startersvrijstelling kan helpen. Lees hier meer over in dit artikel.

Lees verder

De fiscale voordelen van schenken met behoud van de beschikkingsmacht

Met het schenken van een geldbedrag kun je je kinderen financieel ondersteunen door ze bijvoorbeeld te helpen bij de aankoop van hun eerste huis. Een andere manier van schenken, is ‘schenken op papier’. Hierbij schenk je geen geldbedrag in contanten, maar doe je dat enkel op papier.

Lees verder

Voordelen testament en levenstestament

Het is belangrijk om je zaken te regelen voor een onverhoopt overlijden of een situatie waarin je niet meer in staat bent om je zaken zelf te regelen. Dat weten we allemaal, en toch gebeurt het vaak dat we dit voor ons uitschuiven. Herkenbaar? In dit artikel vier voordelen van het opstellen van een testament en levenstestament.

Lees verder

Bescherm jouw familievermogen in een testament

In een testament kun je aangeven wie jouw vermogen erft en hoe dit wordt geregeld. Maar hoe kun je het familievermogen beschermen, zodat jouw kinderen er het langst profijt van hebben? Lees in dit artikel mogelijkheden die hierbij van belang kunnen zijn.

Lees verder

Wie beslist er over jouw vermogen wanneer je dat niet meer kunt?

Grote kans dat je in een testament hebt vastgelegd wie jouw vermogen krijgt wanneer je bent overleden. Maar wie beslist er over jouw vermogen wanneer je nog wel leeft maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen, bijvoorbeeld door coma of dementie? Dat regel je in een levenstestament.

Lees verder