Rabo CreditCard: 13 tips voor uw internationale zakenreis

Goed voorbereid op zakenreis met uw zakelijke creditcard

Als u naar het buitenland reist voor uw bedrijf, neem dan uw Rabo CreditCard mee. Uw zakelijke creditcard wordt namelijk op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd. U kunt bij alle automaten met het Mastercard-logo betalen en geld opnemen. U gaat goed voorbereid op reis met deze twaalf tips voor uw internationale zakenreis.

De grootste voordelen van uw Rabo CreditCard

Van alle zakenreizigers heeft 94% een zakelijke CreditCard gekozen vanwege de brede acceptatie wereldwijd.

  • U maakt onderscheid tussen zakelijke en persoonlijke uitgaven.
  • U heeft controle over de bestedingslimiet.
  • U betaalt veilig online en wereldwijd bij automaten met het Mastercard-logo.

Ga goed voorbereid op zakenreis: 13 tips

Voor uw vertrek

1. Controleer de vervaldatum van uw Rabo CreditCard.

2. Als u een nieuwe creditcard heeft dan dient u deze voor het eerste gebruik te activeren. Als u dat niet zelf kunt doen, dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van uw bedrijf dit voor u doen.

Lees meer over het activeren van de Rabo Creditcard

3. Controleer de bestedingslimiet. De standaard bestedingslimiet van uw Rabo CreditCard is € 5.000 per maand. U kunt de limiet (tijdelijk) verhogen via Rabo Internetbankieren (Pro).

Lees meer over het wijzigen van uw creditcardlimiet

4. Bekijk of u uw Rabo CreditCard kunt gebruiken in het werelddeel waar u naartoe reist.

Lees meer over betalen in het buitenland

5. Sla het nummer +31 88 722 6767 (lokaal tarief) op in uw telefoon. Als uw creditcard is gestolen, of u bent uw creditcard verloren, belt u dit nummer om uw Rabo CreditCard te laten blokkeren en vervangen. Als u kunt inloggen in het buitenland dan kunt u het blokkeren en vervangen van uw zakelijke creditcard ook via de Rabo Bankieren App regelen. 

6. Houd de pincode van uw Rabo CreditCard geheim. Leer uw pincode van buiten en schrijf deze niet op.

Tijdens uw reis

7. Kies er tijdens internationale zakenreizen voor om te betalen met uw Rabo CreditCard. Buiten de EU is het betalen met uw Rabo CreditCard namelijk tot drie keer goedkoper dan contant geld opnemen of omwisselen.

Kosten per transactie

Betaalautomaatgeen transactiekosten
Geldautomaat*€ 4,50 per opname + 1,5% koersopslag bij opname vreemde valuta
Contante opname aan de balie**3% van het opnamebedrag

* Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
** Dit is niet bij elke bank mogelijk

8. Uw Rabo CreditCard is wereldwijd te gebruiken. Handig, omdat bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven creditcardbetalingen vaak via hun Amerikaanse moederbedrijf innen.

9. Let op uw bestedingslimiet als u borg betaalt. Hotels en autoverhuurbedrijven houden vaak borg in van uw creditcard als u een boeking doet. Dit gaat van uw bestedingslimiet af. Zodra u de rekening heeft betaald, of uw huurauto ingeleverd, vervalt deze reservering. Laat om veiligheidsredenen uw hotel of autoverhuurder geen kopie van uw paspoort maken als borg. Gebruik in plaats daarvan uw Rabo CreditCard.

10. Bij veel restaurants, hotels en autoverhuurbedrijven kunt u alleen met een creditcard betalen.

11. Let op fraude met uw zakelijke creditcard. Laat uw Rabo CreditCard bijvoorbeeld nooit meenemen door een medewerker van een winkel. Meld het direct als u vermoedt dat uw creditcard is misbruikt.

Lees meer over het melden van fraude met uw creditcard

12. U regelt uw bankzaken tijdens uw zakenreis online via Rabo Internetbankieren (Pro) of via de Rabo Bankieren App. Ook voor uw wettelijk vertegenwoordiger is dit mogelijk.

Lees meer over de Rabo Bankieren App

13. Heeft u uw reis en een eventuele autohuur in het buitenland met uw Rabo CreditCard betaald? Sluit dan niet een (extra) verzekering af voor bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en (afkoop) eigen risico autohuur. Dankzij uw creditcardbetaling bent u hiervoor al vezekerd!

Ontvang uw Rabo CreditCard binnen 5 werkdagen

Gebruik het wereldwijde betaalgemak van de Rabo CreditCard als u binnenkort op zakenreis gaat. Vraag uw zakelijke creditcard nu aan en u ontvangt uw Rabo CreditCard binnen vijf werkdagen.

* blijkt uit onderzoek in samenwerking met Mastercard

Contact

Rabobank