Rabo CreditCard: scheiding tussen zakelijke uitgaven en privé-uitgaven

Hoe houdt u uw zakelijke uitgaven gescheiden van uw privé-uitgaven? Als u zakelijk en privé scheidt, heeft u niet alleen zelf een transparanter beeld van uw zakelijke transacties. Ook uw accountant en de Belastingdienst hebben dan een transparanter beeld.

Voor 15% van de ondernemingen is het gescheiden houden van zakelijke en particuliere uitgaven een uitdaging*. Met een zakelijke creditcard heeft u een duidelijke scheiding tussen uw privé-uitgaven en uitgaven met een zakelijk doel.

Bespaar tijd met een zakelijke creditcard

19% van de ondernemingen noemt financieel management als één van de belangrijkste uitdagingen*. Een tekort aan tijd is daarbij een belangrijke hindernis. U bespaart met een zakelijke creditcard tijd omdat u:

 • een duidelijk overzicht heeft van alle zakelijke uitgaven
 • geen tijd verliest met het corrigeren van zakelijke uitgaven met een privébetaling

De top 3 belangrijkste redenen die ondernemers noemen om een zakelijke creditcard te gebruiken*:

 • controle over de zakelijke uitgaven
 • gebruiksgemak
 • verminderde administratiekosten

Beheer en optimaliseer uw cashflow

Met een zakelijke creditcard kunt u zorgen voor een gecontroleerde en geoptimaliseerde cashflow:

 • u heeft controle over de uitgavelimiet
 • u betaalt aan het einde van de maand

Do's en dont's bij het optimaliseren van uw cashflow:

 • Do: maak een uitgaveplan dat rekening houdt met vaste betalingen en onregelmatige inkomsten. Zijn uw inkomsten erg onregelmatig en niet voorspelbaar? Probeer dan de vaste betalingen met uw zakelijke creditcard te minimaliseren als er geen andere tegoeden op uw rekening staan om op terug te vallen.
 • Don’t: een zakelijke creditcard is geen vervanging voor een langere termijn financiering. Voor grote aankopen is een zakelijke lening meer geschikt als financieringsoplossing.
 • Don’t: een particuliere creditcard gebruiken als oplossing voor uw zakelijke cashflow. Zowel vanuit zakelijk als fiscaal perspectief is dit geen goed idee.

De voordelen van de Rabo CreditCard

1. De kosten van de Rabo CreditCard zijn fiscaal aftrekbaar.


2. Via de BTW Teruggaaf Service vordert u btw terug van aankopen die u in het buitenland heeft gedaan met uw Rabo CreditCard.

Ondernemingen kunnen tot 100% van hun betaalde buitenlandse btw terugvorderen. Veel ondernemingen vorderen echter geen buitenlandse btw terug, bijvoorbeeld omdat ze:

Daarom biedt Mastercard in samenwerking met KPMG en Meridian de BTW Teruggaaf Service aan. Meridian keert de teruggevorderde btw rechtstreeks aan u uit op uw zakelijke rekening, na inhouding van een bemiddelingsprovisie. U registreert zich op de website van Meridian voor de BTW Teruggaaf Service. U betaalt geen kosten voor deze service.

Welke btw kan ik terugvorderen?
De meeste btw die ondernemingen betalen kan worden teruggevorderd, in overeenstemming met de wet- en regelgeving van het land waarin de uitgaven zijn gedaan. Enkele voorbeelden zijn:

 • hotelverblijfskosten
 • huur van kantoorruimte en servicekosten
 • deelname aan cursussen of seminars
 • autohuur- en brandstofkosten

Registreer op de website van Meridian Global Services

3. U stelt zelf de bestedingslimiet in via Rabo Internetbankieren (Professional).
U kunt de bestedingslimiet van uw zakelijke creditcard verhogen of verlagen. De maximale limiet is afhankelijk van uw bedrijfssituatie.

Lees meer over het instellen van uw bestedingslimiet

4. U kunt online uw transacties inzien.
Rekeninghouders kunnen in Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

5. U ontvangt maandelijks een rekeningoverzicht.
In uw Berichten krijgt u een maandelijks creditcardrekeningoverzicht. Als u met Rabo Internetbankieren Professional of met Rabo Cash Management werkt, dan ontvangt u het overzicht maandelijks op papier.

Lees meer over het rekeningoverzicht

Ontvang uw Rabo CreditCard binnen 5 werkdagen

Gebruik de Rabo Creditcard om uw zakelijke uitgaven gescheiden te houden van uw privé-uitgaven. Vraag uw zakelijke creditcard nu aan en u ontvangt uw Rabo CreditCard binnen vijf werkdagen.

* blijkt uit onderzoek in samenwerking met Mastercard

Contact

Rabobank