Bankpas activeren

Activeer zelf uw zakelijke bankpas

For English please click here / Klik hier voor de Engelse versie

Bankpas activeren

De nieuwe bankpas die u per post heeft ontvangen is vanwege veiligheidsredenen niet direct te gebruiken. U activeert deze zelf. Beschikt u niet over de mogelijkheid om zelf te activeren dan kunt u de bankpas ook laten activeren door een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie. U kunt hiervoor ook terecht bij uw bank.

Pas activeren flowchart Toegangspassen

Stap 1: Inloggen

Log via onderstaande button in met uw nieuwe bankpas en de Rabo Scanner.

Stap 2: Activatiecode opvragen

Klik op de button om een activatiecode op te vragen. De code wordt via SMS gestuurd naar het mobiele telefoonnummer dat is opgegeven bij het aanvragen van de pas. Uw activatiecode is een beveiligingscode. Houd de code geheim en geef deze niet aan een ander. Een medewerker van de Rabobank zal u nooit vragen naar uw activatiecode.

Stap 3: Pas klaar voor gebruik

Vul de code in die u ontvangen heeft. De pas is na activatie direct klaar voor gebruik.

Veiligheid

Mogelijk heeft u uw nieuwe pas en pincode op dezelfde dag ontvangen. Dit levert geen onveilige situaties op, omdat de pas eerst moet worden geactiveerd. Activeren gebeurt met een code die u ontvangt op het mobiele telefoonnummer dat u bij de aanvraag heeft opgegeven. Zonder deze code kan de pas niet worden geactiveerd.

Activeren door een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie

Beschikt u niet over de mogelijkheid om zelf uw eigen zakelijke bankpas te activeren dan kan de wettelijke vertegenwoordiger van uw bedrijf dit ook voor u doen. De wettelijk vertegenwoordiger heeft hiervoor toegang nodig tot Rabo Internetbankieren (Professional) met zijn eigen bankpas en kan de betreffende pas selecteren voor activatie. De te activeren bankpas met bijbehorende pincode blijft altijd persoonlijk en dient u dus nooit te overhandigen aan anderen voor activatie.

Activeren via de Rabobank

Is online activeren van uw bankpas niet mogelijk? Dan kunt u deze ook persoonlijk laten activeren via de Rabobank. Het is vanwege veiligheidsredenen van belang dat u geïdentificeerd kan worden.

Interessant voor u?

Contact

Rabobank