Pinnen op uw eigen pinautomaat

Pintransacties op uw eigen pinautomaat

Heeft u al een eigen pinautomaat? Met Rabo OmniKassa 2.0 accepteert u pintransacties van Maestro en V PAY op uw eigen pinautomaat. Standaard betaalt u kosten per pintransactie. In Rabo OmniKassa 2.0 kunt u ook kiezen voor Rabo PinTegoed. U betaalt dan de pintransacties als bundel vooraf. Bij optimaal gebruik van deze bundel profiteert u van een korting op de pinkosten.

Voordelen

  • Gebruik uw eigen pinautomaat
  • Accepteer pintransacties van Maestro en V PAY
  • Uw pintransacties de volgende dag op uw rekening

Heeft u al Rabo OmniKassa 2.0? Vraag dit (extra) product dan gemakkelijk aan via het OmniKassa dashboard.

Kenmerken

U heeft een pincontract nodig om pintransacties van Maestro en V PAY te kunnen accepteren. Met Rabo Europees Pinnen in Rabo OmniKassa 2.0 kunt u pintransacties accepteren via uw eigen pinautomaat.

Om een zelf aangeschafte pinautomaat te kunnen gebruiken moet deze zijn goedgekeurd door of namens Rabobank de Betaalvereniging Nederland. U controleert dit op de website van de Betaalvereniging Nederland. U ziet hier ook de datum waarop de certificering van uw pinautomaat eventueel vervalt.

Controleer uw pinautomaat op Betaalvereniging.nl

Pinautomaat huren

U kunt ook kiezen om een pinautomaat te huren. De Rabo OmniKassa 2.0. biedt u de keuze uit diverse typen pinautomaten met Rabo PinBox Huur.

Weet u nog niet of u een pinautomaat wilt kopen of toch wilt huren? Kijk dan welke pinoplossing bij u past.

Vergelijk onze pinoplossingen

Van aanvragen naar gebruik

1. Aanvragen

Om pintransacties te kunnen ontvangen op uw eigen pinautomaat, vraagt u Rabo OmniKassa 2.0 aan. Als u nog geen Rabo OmniKassa 2.0. heeft, dan ontvangt u deze automatisch bij uw eerste aanvraag. Nadat u de Rabo OmniKassa overeenkomst heeft getekend, stelt u in een aantal stappen uw Rabo OmniKassa zelf samen. Bij het samenstellen van uw Rabo OmniKassa vult u uw winkel(s) en verkooppunt(en) in. Per verkooppunt geeft u aan of u pinbetalingen wilt accepteren en kiest u de gewenste pinoplossing. Voor het ontvangen van pintransacties op uw eigen pinautomaat, selecteert u als pinoplossing ‘eigen pinautomaat’.

Bij uw aanvraag vult u de pinautomaatcode (terminal ID) en het controlenummer in van uw pinautomaat. Beide codes ontvangt u van de leverancier van uw pinautomaat. U kunt ze ook opvragen bij de klantenservice van uw leverancier. Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Betaal per pintransactie of koop vooraf een bundel pintransacties in met het Rabo PinTegoed. Bij optimaal gebruik van deze bundel profiteert u namelijk van een korting op de pinkosten. Kiest u voor een pinbundel? Selecteer dan bij uw aanvraag in Rabo OmniKassa 2.0. het Rabo PinTegoed op basis van het verwachte aantal pintransacties in uw winkel. Bij het onderdeel Kosten vindt u een overzicht van de keuzes van Rabo PinTegoed. Kiest u voor betalen per pintransactie? Dan hoeft u verder niets te doen.

2. Installeren

U installeert de pinautomaat zelf met behulp van de instructies van uw leverancier. Rabobank zorgt voor de koppeling van uw pinautomaat aan Rabo OmniKassa 2.0. Hiervoor gebruiken wij de pinautomaatcode en het controlenummer dat u heeft doorgegeven bij uw aanvraag.

Zodra deze koppeling gereed is, ontvangt u een bevestigingsmail met uw Merchant ID. U activeert uw pinautomaat door het Merchant ID in te voeren op uw pinautomaat. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw pinautomaat, ook kunt u dit vaak door de leverancier van uw pinautomaat laten verzorgen. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de leverancier van uw pinautomaat.

Controleer of Rabo OmniKassa 2.0. is geactiveerd op uw pinautomaat. Dit doet u door het uitvoeren van een test-pintransactie. Komt het getal op de printbon, achter de rubriek 'winkel', overeen met het getal op uw bevestigingsbrief? Dan is Rabo OmniKassa 2.0. actief. U kunt nu pintransacties van Maestro en V PAY accepteren op uw pinautomaat.

3. Uitbetaling omzet

Uw pintransacties op uw pinautomaat worden de volgende dag bijgeschreven via Rabo OmniKassa 2.0. Hierin zijn alle pintransacties opgenomen die u tussen 0.00 uur en 23.59 uur heeft geaccepteerd. Ook in het weekend en op feestdagen. U ontvangt de geslaagde pintransacties als één totaalbedrag van Rabo OmniKassa 2.0 op uw rekening. Gebruikt u ook andere betaaloplossingen in Rabo OmniKassa 2.0? Dan worden alle ontvangen betalingen in één totaalbedrag bijgeschreven op uw rekening (contractniveau). U ziet de individuele pintransacties terug in het dashboard van uw Rabo OmniKassa 2.0. U kunt de pintransacties ook laten bijschrijven op winkelniveau of per verkooppunt. In het dashboard van uw Rabo OmniKassa 2.0 kunt u dit zelf instellen.

Retourpinnen

Met Retourpinnen kunt u het gepinde bedrag terugstorten op de rekening van uw klant. U voert hiervoor het bedrag dat u wilt terugbetalen, in op uw kassa of pinautomaat. Uw klant hoeft vervolgens alleen zijn bankpas in de automaat te steken en op OK te drukken. De klant ontvangt de volgende dag het pinbedrag terug op zijn rekening. Aan Retourpinnen zijn kosten verbonden. U vraagt Retourpinnen aan in het Rabo OmniKassa 2.0 Dashboard. Controleer voor de aanvraag of uw pin automaat software heeft voor Retourpinnen functionaliteit.

Kosten

Transactiekosten pinnen

Aan pintransacties zijn kosten verbonden. U betaalt standaard een tarief voor de pinbetalingen. U ontvangt de geslaagde pinbetalingen als onderdeel van de OmniKassa uitbetaling. U heeft de keuze uit een bijschrijving per contract, winkel of verkooppuntKosten pinnen per betaalautomaat € 3,60 per maand
Kosten per pintransactie € 0,055 per transactie
Kosten bijschrijving € 0,25 per omzet bijschrijving
Optioneel: kosten Retourpinnen € 3,60 per automaat, per maand
Optioneel kosten per Retourpin-transactie €0,06 per transactie 
 

Rabo PinTegoed

In plaats van kosten per pintransactie kunt u ook kiezen voor Rabo PinTegoed. Hierbij koopt u vooraf een bundel pintransacties. Bij een optimaal gebruik van uw bundel profiteert u van een korting op de pinkosten en weet u vooraf wat u maandelijks betaalt.

Rabo PinTegoed 100 Bundel van 100 pintransacties per maand € 3,95 per maand
Rabo PinTegoed 250 Bundel van 250 pintransacties per maand € 9,95 per maand
Rabo PinTegoed 500 Bundel van 500 pintransacties per maand € 19,95 per maand
Rabo PinTegoed 1000 Bundel van 1000 pintransacties per maand € 39,95 per maand
Rabo PinTegoed 2000 Bundel van 2000 pintransacties per maand € 78,50 per maand
Rabo PinTegoed 5000 Bundel van 5000 pintransacties per maand € 190,00 per maand

Heeft u in een maand meer dan de pintransacties in uw bundel? Dan geldt voor elke extra pintransactie een tarief van € 0,055. De pintransacties die u niet gebruikt uit uw Rabo PinTegoed, vervallen aan het einde van de maand.

Rabo Startersvoordeel

Dit product valt onder het Rabo Startersvoordeel.

Het Rabo Startersvoordeel

Service

Voor vragen over de verwerking van pintransacties op uw eigen pinautomaat, kunt u contact opnemen met het Rabo OmniKassa Support team. U kunt het supportteam elke werkdag telefonisch bereiken op telefoonnummer 030-2131311 op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Voor vragen over u pinautomaat dient u contact op te nemen met uw eigen leverancier van de pinautomaten.

Stuur een e-mail

Support Team Rabo OmniKassa

Telefoon

030 213 13 11

Openingstijden

werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur.

Voorwaarden

  • U heeft een zakelijke rekening bij de Rabobank voor de aanvraag van de Rabo OmniKassa.
  • De voorschriften voor Rabo Europees Pinnen vindt u in de Handleiding Rabo OmniKassa 2.0.

Algemene Voorwaarden Rabo OmniKassa 2018

Informatie voor bestaande klanten (zonder Rabo OmniKassa 2.0)

Rabo Europees Pinnen met een eigen automaat is vanaf 18 september 2017 beschikbaar als onderdeel van Rabo OmniKassa 2.0.

Heeft u nog geen Rabo OmniKassa 2.0 contract en uw eigen automaat hierin opgenomen dan zijn onderstaande voorwaarden en kosten voor u van toepassing.

Wilt u een extra automaat toevoegen aan uw bestaande Rabo Europees Pincontract zonder overstap naar Rabo OmniKassa 2.0, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw lokale Rabobank.

Wilt u meer weten over Rabo OmniKassa 2.0 en de mogelijkheden van uw eigen automaat hierin?

Lees meer over Rabo OmniKassa 2.0

Meteen overstappen?

Ik wil Rabo OmniKassa 2.0 aanvragen

Kosten voor bestaande klanten

Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Maakt u gebruik van een pinautomaat en het Rabo Europees Pincontract dan kiest u uit:

  • een tarief per pintransactie of
  • het gebruik van een bundel pintransacties die u vooraf koopt: het Rabo Pintegoed

Als u geen bundel afsluit, betaalt u een standaardtarief per pintransactie. Als u hiervoor kiest hoeft u verder niets te doen.

Als u interesse heeft in een pinbundel dan heeft u de keuze uit vijf verschillende bundels. U kiest de bundel die aansluit bij het door u verwachte aantal pintransacties.

Bekijk welke pinbundel bij u past

Kosten pinnen per betaalautomaat  € 3,60 per maand
Kosten per transactie
Rabo Europees pincontract € 3,60 per automaat per maand
€ 0,055 per transactie
Rabo PinTegoed 100 Bundel van 100 pintransacties per maand € 3,95 per maand
Rabo PinTegoed 250 Bundel van 250 pintransacties per maand € 9,95 per maand
Rabo PinTegoed 500 Bundel van 500 pintransacties per maand € 19,95 per maand
Rabo PinTegoed 1000 Bundel van 1000 pintransacties per maand € 39,95 per maand
Rabo PinTegoed 2000 Bundel van 2000 pintransacties per maand € 78,50 per maand
  • Voor iedere pintransactie boven de bundel betaalt u € 0,055 per pintransactie
  • De pintransacties die niet worden gebruikt uit de pinbundel vervallen aan het einde van de maand
  • U kunt eenmaal per jaar uw pinbundel wijzigen.