Sealbagstortingen voormelden

Ontdek de voordelen

Vanaf 1 februari 2017 sluiten de brievenbussen op de lokale vestigingen. Hierdoor kunt u uw papieren afstortformulieren niet meer inleveren bij uw bank. Dit heeft als gevolg dat papieren afstortformulieren niet langer ingeleverd en verwerkt kunnen worden op de vestigingen.

Alternatieven voor de brievenbus
De sealbagautomaten blijven nog steeds open. U kunt dus nog steeds uw sealbags blijven afstorten, alleen kan de bank deze niet meer voor u voormelden. Als alternatief voor de papieren afstortformulieren posten in een bankbrievenbus, bieden wij u een aantal mogelijkheden.

 • U meldt uw sealbagstorting zelf voor via de Rabo Bankieren App of Rabo Internetbankieren, daarmee krijgt u korting op het stortingstarief en kunt u uw storting online volgen.
 • Rabo KassaKluis Service : uw storting de volgende dag bijgeschreven op uw rekening.
 • Direct Waardetransport : u laat uw sealbag ophalen door een waardetransporteur, u hoeft de storting niet voor te melden en het geld staat binnen 24 uur na ophalen op uw rekening.

Sealbagstorting voormelden

Uw storting voormelden heeft veel voordelen.

Kenmerken

 • u kunt het zelf online regelen via Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App
 • u heeft uw geld binnen 24 uur op uw rekening staan
 • u krijgt € 4,50 korting op het vaste stortingstarief
 • de afhandeling van de storting is te volgen via internetbankieren

Hoe werkt het?

Stap 1 Voormelden

Stap 1 Voormelden

Voormelden via Rabo Internet Bankieren App

U meldt de sealbagstorting via internetbankieren aan door het stortingsformulier digitaal in te vullen en via internet te verzenden. U print vervolgens twee exemplaren van het ingevulde stortingsformulier, één voor uw eigen administratie en één gaat mee in de sealbag.

Stap 2 Afstorten in de sealbagautomaat

Stap 2 Afstorten in de sealbagautomaat

U stort uw sealbag op de reguliere manier in de sealbagautomaat.

Stap 3 Bedrag wordt voorgeboekt

Het gestorte bedrag wordt uiterlijk de volgende dag op uw rekening voorgeboekt. U volgt de storting via uw Rabo Internetbankieren. Nadat uw sealbag daadwerkelijk is geteld, worden eventuele verschillen gecorrigeerd.

Bekijk de instructievideo over voormelden:

Voormelden via de Rabo Bankieren app
Als u voor meldt via de Rabo Bankieren App dan vult u daarnaast het stortingsformulier handmatig in en voegt u deze bij de sealbag. De kopie kunt u voor uw eigen administratie bewaren. Als u geen gebruik kunt maken van een printer dan kunt u speciale formulieren bestellen. U ontvangt dan kosteloos stortingsformulieren die u handmatig kunt invullen. Let op: deze formulieren zijn niet apart leverbaar, u zult ook nieuwe sealbags ontvangen. Heeft u deze stortingsformulieren nog niet in uw bezit? Bestel ze tijdig. De levertijd bedraagt circa 8 kalenderdagen.

Bestel de stortingsformulieren

Niet voormelden

Kenmerken:

Als u uw sealbagstorting niet voormeld via Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App, heeft dat gevolgen voor de verwerking van uw storting.

 • het is per 1 februari 2017 niet meer mogelijk om de stortingsformulieren in de brievenbus te deponeren voor verwerking door uw bank
 • u ontvangt geen korting op de storting
 • de afhandeling van de storting is niet te volgen via internetbankieren
 • het geld wordt pas gecrediteerd nadat de sealbagautomaat geleegd is en het geld geteld is op de telcentrale. In sommige situaties kan dit 8 kalenderdagen duren

Contact

Rabobank