Rabo Alerts

Inzicht in je bankzaken waar en wanneer het jou uitkomt. Met Rabo Alerts ontvang je actuele informatie over je bij- en afschrijvingen en jouw saldo.

Altijd actuele informatie over je betaalrekeningVia pushbericht, e-mail of smsEenvoudig zelf in te stellen

Vanaf 1 januari 2022 stoppen we met het aanbieden en versturen van alerts via sms.

Makkelijk zelf in te stellen

Wil je weten of jouw klant al betaald heeft? Of een incasso is afgeschreven? Met Rabo Alerts ben je direct op de hoogte. Je stelt het gebruik van pushberichten eenvoudig zelf in via de Rabo App en het ontvangen van sms en/of e-mail via Rabo Internetbankieren.

Meest gekozen Rabo Alerts:

Bijschrijving/Afschrijving Alert

Ontvang een pushbericht zodra het door jou ingestelde bedrag op jouw rekening is bij- of afgeschreven. Wil je liever extra informatie? Bijvoorbeeld als je zeker wilt weten of een bepaalde klant jouw factuur heeft betaald? Dan stel je dit in via Rabo Internetbankieren. Deze alerts ontvang je via sms en/of e-mail.

Je kunt deze alert ontvangen als:

Pushbericht (gratis)E-mail (gratis)Sms (€ 0,15 per ontvangen bericht)
Incasso Alerts

Eerste Euro-incasso Alert

Ontvang een e-mail zodra een bedrijf of instelling voor de eerste keer bij jou een incasso afschrijft. Deze eerste incasso kan het gevolg zijn van een afgegeven eenmalige machtiging, of de eerste binnen een reeks als het gevolg van een afgegeven doorlopende machtiging. Je ontvangt de mail 1 dag voordat de betaling wordt afgeschreven.

Je kunt deze alert ontvangen als:

E-mail (gratis)

Euro-incasso Saldo Alert

Ontvang een bericht zodra een incasso onvoldoende saldo veroorzaakt op jouw rekening en daardoor mogelijk niet uitgevoerd kan worden. Je kunt naar aanleiding van dit bericht tijdig zorgen voor voldoende saldo op jouw rekening.

Je kunt deze alert ontvangen als:

Pushbericht (gratis)E-mail (gratis)Sms (€ 0,15 per ontvangen bericht)
Saldo Alerts

Euro-incasso Saldo Alert

Je kunt de Saldochecker instellen in de Rabo Bankieren App. Je ziet dan zonder inloggen het saldo van de door jou gekozen rekeningen.

Overige Rabo Alerts

Overige Rabo Alerts

Naast bovenstaande Rabo Alerts zijn er ook nog andere alerts waar je gebruik van kunt maken, namelijk: Roodstand Alert, Beleggen Alert en de Berichten Alert. Je stelt deze alerts in via Rabo Internetbankieren.

Rabo Alerts instellen, stopzetten of wijzigen

In Rabo Internetbankieren stel je in welke alerts je via e-mail of sms wilt ontvangen.In de Rabo App stel je alerts in voor bij- en afschrijvingen.Je kunt alerts voor een bepaalde periode stop zetten, jouw instellingen blijven bewaard.Je kunt je ook weer afmelden voor Rabo Alerts, jouw instellingen worden dan niet bewaard.
Stel Rabo Alerts inLees meer over de meldingen in de Rabo App
Betaalverzoek

Met Rabo Betaalverzoek word je sneller betaald. Je ziet in één oogopslag welke betaling openstaat. In de Rabo App kun je instellen dat je een melding krijgt als het geld is gestort. Jij bepaalt de omschrijving bij het betaalverzoek, dus jij kunt de betaling altijd makkelijk in jouw administratie verwerken.

Lees meer over Betaalverzoek
Meer weten over alerts instellen