Rabo Safe2Pay

Zekerheid van betaling bij levering

Rabo Safe2Pay voor online platforms en webwinkels

U wilt dat uw klanten veilig en met vertrouwen handelen op uw platform of kopen in uw webshop. Met Rabo Safe2Pay biedt u beide partijen zekerheid. De koper betaalt pas als het product of de dienst ontvangen is en de verkoper heeft de zekerheid dat het geld ontvangen wordt. In de tussentijd staat het geld veilig bij de Rabobank. Dat is handel op afstand zonder risico.

  • Veilig, geen betaal- en leverrisico
  • Gemakkelijk, online, zonder aparte website of app
  • Volledig geautomatiseerd, dus lage kosten

Als u betaaldiensten aanbiedt

Wanneer uw dienstverlening bestaat uit het ontvangen van geld namens iemand anders, dan is de kans groot dat u een vergunning voor betaaldienstverlener nodig heeft van DNB. Als u Safe2Pay afneemt kunt u deze vergunningsplicht beleggen bij de Rabobank.

Betrouwbaar zakendoen

Met Rabo Safe2Pay verhoogt u de betrouwbaarheid van uw webwinkel of online platform. Daarnaast heeft u de zekerheid dat uw koper kredietwaardig is. Doordat geld en goederen nooit gelijktijdig in het bezit zijn van een partij, kunt u eerlijk en vertrouwd zaken doen.

  • Grote transactiebedragen zonder risico’s.
  • Ook geschikt voor lage bedragen en hoge volumes.
  • Maakt gebruik van bestaande betaalmethoden.

U kunt Rabo Safe2Pay als betaalmethode aanbieden op uw platform of website.

Wat Rabo Safe2Pay voor u doet:

  • Bewaren van gelden. Geld staat veilig bij de Rabobank totdat aan alle condities is voldaan.
  • Ondersteunt u bij het in gebruik nemen van deze dienst.
  • Blacklisting wordt toegepast om veiligheid en vertrouwen te vergroten.

Samenwerking met PostNL

Rabo Safe2Pay wordt nu gebruikt bij de service Gelijk Oversteken van PostNL.

Lees meer over Gelijk Oversteken

Uw betaaldiensten

Als u Rabo Safe2Pay afneemt, kunt u een betaaldienst bieden zonder zelf een vergunning te hoeven aanvragen. De Rabobank verwerkt alle geldstromen conform regelgeving.

Wanneer uw onderneming namens een ander geld ontvangt, beheert en uitbetaalt, dan is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft van DNB om deze diensten aan te kunnen bieden. Met de invoering van PSD2 is die vergunningplicht aangescherpt.

PSD2 (Payment Services Directive) is een herziene betaalrichtlijn die in 2018 van kracht wordt.

Lees meer over PSD2

Rabo Safe2Pay aanvragen?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Nieuwe toepassing

Rabo Safe2Pay is continu in ontwikkeling. Met uw ervaringen als gebruiker, blijven wij Rabo Safe2Pay verbeteren.

Rabobank is de onafhankelijke partij die het geld bewaart totdat de verkoper daadwerkelijk geleverd heeft. Daarnaast valt het geld van de handelstransactie onder het deposito garantiestelsel (DGS) en gaat dus nooit verloren.

GoCredible

Voor deze dienst werken we samen met GoCredible. Rabobank levert de betaaldienst, bewaart het geld en betaalt uit. Op het ‘Smart Contracts Platform’ van partner GoCredible worden de betaalcondities tussen koper en verkoper vastgelegd en bewaakt. Dit API-platform onderhoudt de connectie met de onafhankelijke bronnen die uitbetaling of terugbetaling volgens de condities initieert. Meer informatie over GoCredible: https://www.gocredible.nl/

Kosten

Rabo Safe2Pay levert maatwerk voor uw situatie. Door de hoge mate van automatisering kunnen we de kosten laag houden. Neem contact op via het contactformulier om de mogelijkheden en kosten voor uw bedrijf te bespreken.

Voorwaarden

Contact

Rabobank