Rabo Internetbankieren (Professional) wordt vernieuwd

Regel uw bankzaken ook in de toekomst snel en eenvoudig online. Bekijk wat er voor u verandert.

Internetbankieren: gebruiksvriendelijker en eenvoudiger

Uw bankzaken regelt u steeds meer online. Om u ook in de toekomst te laten bankieren zoals u wilt, vernieuwen we Rabo Internetbankieren (Professional). Dit heeft u al gemerkt met de vervanging van de Random Reader, (USB) paslezer en smartcard door de Rabo Scanner en de Rabo Online Key-pas. Hiermee logt u voortaan vanaf elk apparaat in op uw persoonlijke omgeving. De komende maanden voeren we meer wijzigingen door. We brengen u graag op de hoogte van deze innovatieve ontwikkelingen.

De belangrijkste veranderingen

We voeren de vernieuwingen geleidelijk door in de omgeving van Rabo Internetbankieren (Professional). Zo groeien we mee met uw wensen en zorgen we ervoor dat u altijd en overal inzicht heeft in uw financiële positie. We maken het de komende tijd mogelijk om:

  • meer rekeningen per overeenkomst te sturen of te koppelen
  • uw transactiehistorie tot zeven jaar terug te raadplegen
  • volledig online uw creditcardtransacties in te zien
  • grotere bestanden (meer transacties) te laten verwerken
  • uw transacties te comprimeren en te specificeren
  • een batch met incasso- of betaalopdrachten aan te passen

Verhoging aantal rekeningen per overeenkomst

We verhogen stapsgewijs het aantal rekeningen per overeenkomst voor Rabo Internetbankieren Professional naar 300. Hierdoor bieden wij u ruimte voor groei. Voor deze rekeningen kunt u in de loop van de tijd alle transactiefuncties gebruiken.

Transactiehistorie tot zeven jaar terug raadplegen

U kunt uw transacties verder terug in de tijd raadplegen. Rekeningafschriften werden vijftien maanden opgeslagen in Rabo Internetbankieren (Professional). In de loop van 2017 is de historische rekeninginformatie beschikbaar in het transactieoverzicht Rabo Internetbankieren (Professional) en later ook in de digitale afschriften.

Volledige online inzage in uw creditcards

Gebruikers van Rabo Internetbankieren Professional met de rol van functionaris of beheerder kunnen transacties van creditcards inzien. Dat kan zowel via internet als op mobiel. In de huidige situatie kan alleen een gebruiker met de rol eigenaar deze gegevens raadplegen.

Meer transacties in één bestand

U kunt in Rabo Internetbankieren Professional grotere betaal- en incassobatches verwerken. Ook wordt het mogelijk om grotere verantwoordingsbestanden en statusterugkoppelingen op te halen.

  • Incasso- en betaalbatches kunnen tot 100.000 transacties bevatten.
  • Statusterugkoppelingsbestanden kennen geen beperking in de omvang.
  • Verantwoordingsbestanden kunnen per aanvraag 2.000 items bevatten (afschriften of intradag-transacties).

Comprimeren en specificeren van transacties

Het wordt mogelijk om via Rabo Internetbankieren Professional bepaalde transacties, zoals iDEAL-betalingen, te comprimeren en te specificeren. U kunt dit zelf instellen. Zo krijgt u sneller een inzicht in uw financiële zaken.

Incasso- en betaalopdrachten aanpassen

U kunt individuele opdrachten in betaal- en incassobatches verwijderen, vóórdat deze verwerkt worden. Dit kan als de bestanden zijn geïmporteerd in Rabo Internetbankieren Professional. U kunt de opdrachten verwijderen, bijvoorbeeld wanneer u een opdracht uit een batch niet meer wilt laten verwerken. Zelfs als uw eigen software een wijziging niet kan doorvoeren.