Swift for Corporates

Wereldwijd financiële data versturen

  • een wereldwijde standaard
  • besparen op kosten
  • beperken van risico’s

Met Swift for Corporates wisselt u opdrachten en rapportages uit met banken over de hele wereld. Een uitkomst voor bedrijven, pensioenfondsen en vermogensbeheerders die internationaal actief zijn. 

Wat is het

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) is een internationale coöperatieve organisatie voor het snel en veilig verzenden van financieel berichtenverkeer. Banken gebruiken het beveiligde netwerk SWIFTNet om data te versturen en ontvangen. Met een SWIFT for Corporates-aansluiting via de Rabobank kunt ook u gebruikmaken van dit netwerk.

Hoe werkt het

Bedrijven en financiële instellingen die aangesloten zijn op SWIFT for Corporates hebben via hun ERP-pakket of systeem voor Treasury Management een ingang naar diverse banken. Hierdoor hoeft u uw processen, bestandsformaten en/of systemen niet meer aan te passen aan verschillende financiële pakketten voor elektronisch bankieren. 

SWIFT biedt twee soorten dienstverlening. Beide oplossingen worden ondersteund door de Rabobank:

  • SWIFT FIN: om snel en veilig losse gestandaardiseerde (MT) berichten te versturen.
  • SWIFT FileAct: om verschillende soorten bestanden via één kanaal te verzenden.

Aanvragen

Als u geïnteresseerd bent in SWIFT for Corporates, neem dan contact op met  de adviseur Financiële Logistiek van uw Rabobank. Als SWIFT for Corporates bij u wordt geïnstalleerd, krijgt u een vast contactpersoon die u begeleidt. 

Lees meer op www.swift.com

Voorwaarden

  • U zorgt zelf voor een technische aansluiting van het interne ERP-pakket en Treasury Management Systeem op SWIFTNet.
  • Om gebruik te mogen maken van SWIFTNet, sluit u een contract met SWIFT. Hierin staan afspraken over de service van SWIFT, tarieven en systeemtechnische inrichting.
  • U sluit een contract met de Rabobank. Hierin staat dat wij de aangeleverde betaalopdrachten ontvangen via SWIFT for Corporates. Ook de afspraken over de te verwerken en te versturen formaten worden vastgelegd. De opdrachten worden verwerkt ten laste of ten gunste van uw rekening bij de Rabobank .

Bekijk de voorwaarden Swift for Corporates 2018

General Conditions Swift for Corporates 2018

Kosten

U heeft rechtstreeks contact met SWIFT over het gebruik van het netwerk en de kosten hiervan.

In het tarievenoverzicht vindt u de kosten voor de verwerking van betalingsverkeer. 

Bekijk de Tarieven voor zakelijk betalingsverkeer